Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στοιχεία-ΣΟΚ! Φτώχεια, ανεργία, καταστροφή του ιδιωτικού τομέα...
Success story του Σύριζα? Μάλλον όχι από ότι λένε τα στοιχεία…  2.500 επιχειρήσεις εξετάζουν την προοπτική διαγραφής τους από τα κατά τόπους επιμελητήρια και τους καταλόγους τους. Κι αυτό  έρχεται να προστεθεί στα ήδη 14.500 λουκέτα που μετράει η αγορά από τις αρχές του έτους. Επίσης πληροφορίες μιλάνε για άμεση κάμψη που μεσοσταθμικά διαφαίνεται ότι θα κινηθεί στο 10% έως 15% -και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 20%- ως προς την εγχώρια τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι, αρχικές πιέσεις επιστροφής συντάξεων και κατασχέσεις ακινήτων που προωθούνται και γενικότερα δημιουργία ενός κλίματος πλήρους φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου «πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και η φορολογική πίεση που προκύπτει πνίγουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν σε νέα αδιέξοδα».
Σκεφτείτε μόνο τις εταιρίες : Λίντρα Μάριοτ, Πυρσός, Ηλεκτρονική. Τι κοινό έχουν ; Όλες έκλεισαν πρόσφατα με απλήρωτους και άνεργους υπαλλήλους.
Επίσης καταγράφεται  μείωση των εγχώριων τουριστών έως και 15%, με προορισμούς όπως η Πελοπόννησος (Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα), η Μακεδονία, η Θράκη και η Ήπειρος να έχουν μειωμένες κρατήσεις. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σχίζα που διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης στην Επίδαυρο, στην Ολυμπία και τους Δελφούς, η πτώση των αφίξεων κυμάνθηκε έως και στο 20% για τον Απρίλιο και στο 30% για τον Μάιο, με αρνητική προοπτική στην περιοχή και για τον Ιούνιο. «Ακόμα και οι Έλληνες επισκέπτες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου έχουν φοβηθεί με την κατάσταση που διαμορφώνεται», υποστηρίζει. Θυμίζουμε ότι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σίφνου Θεόδωρος Πολενάκης έχει τοποθετηθεί μιλώντας για κάμψη του τουρισμού στο νησί ήδη κατά 20%.
Άνοδος της ανεργίας, άνοδος της φτώχιας, φυγή των νέων στο εξωτερικό, ξεκλείδωμα των πλειστηριασμών, αυξήσεις των τιμών….
Αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση μας δουλεύει ή απλά δεν καταλαβαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more