Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Σοκ! Τα συμφέροντα 'παίζουν τα ρέστα τους'. Το μεγάλο παιγνίδι με το Brexit...
Συγκλονισμένη η βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις προσπάθειες επηρρεασμού του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, που θα αποφασίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
Όλα ξεκίνησαν όταν στους ψηφοφόρους της Βρετανίας άρχισαν να αποστέλλονται ταχυδρομικά ψηφοδέλτια μαζί με οδηγό που υποδηλώνει σαφώς ότι πρέπει να ψηφίσουν για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα έντυπα «Πώς να ψηφίσετε μέσω ταχυδρομείου» εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και παρακίνησαν έξαλλες καταγγελίες, καθώς ο οδηγός βήμα-προς-βήμα περιλαμβάνει συμβουλές για να «διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες, στη συνέχεια να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο» σε μια εικόνα που δείχνει ένα μολύβι να επιλέγει το κουτάκι «παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως αλλοδαποί κάτοικοι της Βρετανίας, έχουν λάβει κάρτες δημοσκόπησης παρότι δεν δικαιούνται ψήφο στο δημοψήφισμα. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος τα έντυπα να προσβληθούν στο δικαστήριο, επειδή φαίνεται να καθοδηγούν την επιλογή των ψηφοφόρων.
Τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα. Φαίνεται πως κάποια συμφέροντα φοβούνται το αποτέλεσμα της κάλπης και 'παίζουν τα ρέστα τους'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more