Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μεγάλες οι καθυστερήσεις του ΕΛΓΑ, αρχίζουν μπλόκα οι αγρότες!


ΚΑΛΕΣΜΑ

        Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι Ημαθίας & Πέλλας

       Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιούλη στις 11 π.μ.
       Προχωράμε σ'αυτή την κινητοποίηση μέσα στην περίοδο συγκομιδής των φρούτων μας σαν συνέχεια και των αγροτικών κινητοποιήσεων & των αγωνιστικών μπλόκων του περασμένου χειμώνα.
       Η κινητοποίηση μας αυτή με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας, του Αγρ.Συλλόγου “Μ.Αντύπας” Νάουσας και του Μπλόκου  Γυψοχωρίου - Πέλλας εντάσσεται στο 10ήμερο δράσεων, που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των 69 μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στη Βέροια.
     Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, Κεράσια, Δαμάσκηνα ) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημα-ντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.   Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές.
       Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολο-γία, στο Ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο,  το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.
       Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα, είναι μονόδρομος.

  Όλοι την Πέμπτη 28 Ιούλιου στις 11 π.μ. στον ΕΛΓΑ της Βέροιας !

Σύλλογος Αγροτών Βέροιας
Αγρ.Σύλλογος “Μ.Αντύπας” Νάουσας

Μπλόκο Γυψοχωρίου - Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more