Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Συνάντηση Εργασίας στα Φάρσαλα με τον Δήμαρχο της πόλης Άρη Καραχάλιο είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος ήταν τα εξής:

  1. Αντιπλημμυρικά έργα
  2. Το φράγμα στη Σκοπιά που εκκρεμεί με μελέτη από το 1971
  3. Πρόταση του Δήμου Φαρσάλων για ενσωμάτωση όλων των Δήμων του νομού Λάρισας σε έναν ενιαίο φορέα στα πρότυπα της ΕΥΔΑΠ
  4. Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έναν επιπλέον οδηγό ασθενοφόρου
  5. Τρόπος επίλυσης οικονομικών εκκρεμοτήτων του Δήμου που βρίσκονται ακόμα στο δικαστικό στάδιο.

Μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε συνεργασία και με εκπροσώπους γεωργών - καλλιεργητών οι οποίοι ζήτησαν επίσπευση εκ μέρους του ΕΛΓΑ, της αποτίμησης των ζημιών από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του Μαΐου, όπως επίσης την αποπληρωμή εκκρεμοτήτων που καταγράφουν οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2014.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Η σημερινή μου συνάντηση με τον Δήμαρχο Άρη Καραχάλιο ήταν μία από τις καλύτερες που είχα ποτέ με εκπρόσωπο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είχε πολύ καλά οργανωμένα στο μυαλό του τα σημαντικότερα αιτήματα του Δήμου του, γνωρίζοντας τα όρια μέσα στα οποία μπορούμε να κινηθούμε και εκείνος ως δημοτική Αρχή και εμείς ως κυβέρνηση.

Τον διαβεβαίωσα ότι θα προωθήσω στα συναρμόδια Υπουργεία όσα ζητήματα μου έβαλε στην πολύωρη συνάντησή μας και ταυτόχρονα τον ενημέρωσα και για τις απαντήσεις που ήδη είχα πάρει τόσο για τα αντιπλημμυρικά, όσο και για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών.

Τα αντιπλημμυρικά θα γίνουν σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση θα είναι με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών μετά από συνεννόηση που είχε ο Γραμματέας Γιώργος Δέδες τόσο με τον κ. Δήμαρχο όσο και με εμένα, έτσι ώστε να κλείσουν οι υφιστάμενες μαύρες τρύπες. Η δεύτερη φάση θα είναι η εκπόνηση μιας οριστικής μελέτης για το σύνολο των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που θα εκπονηθεί από τον Δήμο, αφού ξέρει καλά την περιοχή, αλλά με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.


Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις για το θέμα καταστροφής των καλλιεργειών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, το πρόβλημα των ελεγκτών του ΕΛΓΑ λύθηκε σε θεσμικό επίπεδο. Ο ΕΛΓΑ προχωράει και σε πρόσληψη εποχικών, οπότε είναι θέμα χρόνου να κλείσει η εκκρεμότητα απογραφής των ζημιών, με επίσπευση στις μετακινήσεις των ελεγκτών, που θα συμφωνήσω με την αντιπροσωπεία των αγροτών ότι δεν πρέπει να γίνονται με τον… αραμπά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more