Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εντάσεις χωρίς λόγο και αιτία στο Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπία- Δείτε φωτορεπορτάζ






ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


  Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμωπίας αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία με έξι απόντες και 21 παρόντες. Ο πρόεδρος έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Δημήτριο Μπίνο από τον οποίο έγινε η ενημέρωση του σώμ
ατος για θέματα που αφορούν τον ίδιο και το Δήμο.
 Εισηγήθηκε θέματα που μεσολάβησαν ανάμεσα στη λήξη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και του τωρινού.
 Επισκέφτηκε την Αθήνα 11 με 13 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη, για ζητήματα που αφορούν το δήμο.
 Πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,  με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα, καθώς και αυτά που συμβαίνουν με το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες. Ζήτησε οικονομική ενίσχυση για τα προβλήματα  από τις πλημμύρες, και βοήθεια προς τη Δ.Ε.Υ.Α.  για την αντιμετώπιση θεμάτων ύδρευσης στο τοπικό διαμέρισμα Σωσάνδρας.
 Επισκέφθηκε στο Κ.Α.Τ. τους ΄΄Γιατρούς της Αγάπης΄΄, σ’ αυτό το πλαίσιο 7,8 και 9 Νοεμβρίου θα βρίσκεται ο καθηγητής Π. Βραχνός, με ομάδα γιατρών στην περιοχή μας, για να βοηθήσουν εθελοντικά και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην εξέταση  όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτών μας. Θα λειτουργήσουν τρία εξεταστικά κέντρα  Αριδαίας, Εξαπλατάνου και Προμάχων.
 Προσκάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να επισκεφτεί την περιοχή μας  στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα που θα δραστηριοποιούνται οι ΄΄Γιατροί  της Αγάπης΄΄(αφού θα βρίσκεται στη Φλώρινα για την επέτειο της απελευθέρωσης).
 Προσκαλέστηκε και ο πρόεδρος της  Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος  Πατούλης  για να παραστεί  σε όλη τη διαδικασία των ΄΄Γιατρών της Αγάπης΄΄.
 Με αφορμή όλο αυτό το γεγονός θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά  στο Ξενιτίδειο.
 Συναντήθηκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας με τον διευθυντή υποστράτηγο Γιώργο Σταθιά και ζήτησε την παραχώρηση, με μίσθωση, της Λέσχης Αξιωματικών που ανήκει στο ταμείο. Η απάντηση είναι θετική, υπάρχει και θέμα στην ημερήσια διάταξη με τα γραπτά συμφωνηθέντα που εμπεριέχονται, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η μίσθωση για τις ανάγκες του Δήμου
 Πρόταση είναι, να πάει εκεί το Κ.Α.Π.Η.,  μαζί με διοικητικές, πρόνοιας, και κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του απλού καφενείου για την τρίτη ηλικία. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνθετο χώρο για εκδηλώσεις και άλλες διαδικασίες.
 Με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη συζήτησε σημαντικά ζητήματα, και του ζήτησε να διεξαχθεί ένα πανελλήνιο συνέδριο ιαματικού τουρισμού στην περιοχή μας υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. Πρέπει να γίνει αίτηση για το θέμα.
 Mετά από σύσκεψη στην ΕΤΑΔ (εταιρεία διαχείρισης δημόσιας περιουσίας),  ζήτησε την παραχώρηση του οικοπέδου του Δημαρχείου (περίεργο ένα δημαρχείο στεγάζεται σε χώρο που δεν του ανήκει), του κτίσματος του πρώην ΤΕΑ, και των πρώην αστυνομικών σταθμών που υπάρχουν διάσπαρτα στις τοπικές κοινότητες και καταστρέφονται.

 Στις  18, 19, 20 τρέχοντος μηνός,  πραγματοποιήθηκε συνέδριο Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων στο Σάντσο Μαντζόρο της Ιταλίας με τη συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας. Στη συνεδρίαση ψηφίστηκαν και αποφασίστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2017. Συμμετέχει ο Δήμος ισότιμα, αφού με πρωτοβουλία αυτής της δημοτικής αρχής,  κατάφερε να ενταχθεί η Λουτρόπολη στο δίκτυο της Ευρώπης.
 Πέτυχε η Δημοτική Αρχή,  τον Μάρτιο του 2017, να συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Δήμο μας.
 Προχώρησε η ολοκλήρωση όλων των υποπρογραμμάτων και μέτρων,  του διασυνοριακού  προγράμματος με τα Σκόπια, του  ΄΄Lhi-Lha II΄΄ ,που είχε εντάξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.  Αφοράː  δρόμους, πλατείες, κτήρια, σπήλαιαː πλατεία Αετοχωρίου, κάστρο Χρυσής, Σπήλαιο Λουτρών.
 Επισκέφτηκε το Δήμο κλιμάκιο της σπηλαιολογικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σπηλαιοβάραθρο και στο σπήλαιο των ανταρτών, είναι 16 σπήλαια, περίπου. Θα  γίνει μελέτη για να ενταχθεί το σπηλαιοβάραθρο σαν περιηγητικός προορισμός για σχολεία, και γενικά για οποιονδήποτε επιθυμεί.
 Επισκέφτηκε την Αλμωπία ο υπεύθυνος για τα  παραρτήματα υγείας  της  περιοχής κ. Κύρκος, και συζήτησε τις ελλείψεις με τη δημοτική αρχή. Αρχικά έγινε η συνάντηση στο κέντρο υγείας και μετά από επιθυμία δική του στο γραφείο του Δημάρχου. Ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματαː στα αγροτικά ιατρεία, στο κέντρο υγείας, και το νοσοκομείο της Έδεσσας που μας ενδιαφέρει να σταθεί ψηλά.
 Έχουν προχωρήσει τα 8μηνα, με 104 θέσεις για το Δήμο Αλμωπίας, σε εργατοτεχνικό προσωπικό, και σε συνεργασία με το Ο.Α.Ε.Δ., για να εξυπηρετηθούν ανάγκες του Δήμου.
 Σε σύσκεψη, με το δικηγορικό σύλλογο, μηχανικούς, ανθρώπους του παζαριού πρέπει να αποφασιστεί πως θα γίνει η μεταφορά της λαϊκής, επειδή λόγω της εγκατάστασης του αποχετευτικού θα γίνουν εργασίες και προς το κέντρο, οπότε πρέπει να μεταφερθεί, προσωρινά, η λαϊκή.
 Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα, όπως ορίζει το νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπάρχουν αιτήσεις, εκκρεμούν οι συνεντεύξεις και θα αποφασιστεί. Υπάρχει χρονικό όριο, μέσα στο οποίο εάν δεν αλλάξει την κατάσταση στο Δήμο,  θα ληφθούν μέτρα, ακόμα και η ακύρωσή του. Το ζητούμενο είναι η καλή λειτουργία  και ανάλογα θα προχωρήσουν διαδικασίες.
 Ο κ. Βέσκος κατέθεσε παραίτηση , τον ευχαρίστησε ο Δήμαρχος για τις υπηρεσίες του της καλής συνεργασίας. Θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε έχει ανακοινώσει ανασχηματισμό.
 Ζήτησαν και έλαβαν το λόγο οι κ. Πασόης, κ. Καλδερεμτζή, κ.Ασβεστόπουλος.

Δ. ΠΑΣΟΗΣ: Για τον κ. Πασόη,  από το ταξίδι του Δημάρχου στην Ιταλία, δεν υπήρξαν οφέλη. Είχε απορίες σχετικά με τα αιτήματα παραχώρησης χώρων στο Δήμου. Ρώτησε, αφού σε ορισμένα σημεία έχει τελειώσει η εγκατάσταση του αποχετευτικού γιατί δε γίνεται αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Επίσης, ρωτούσε επίμονα, εάν ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος στην πρόσκληση, να παραβρεθεί σε σύσκεψη για την αποκατάσταση σχολικής στέγη, και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες σε διάφορα σχολικά κτήρια.  Ρώτησε τι γίνεται με το θέμα του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, εάν σκοπεύει να το φέρει.

Δ.ΑΣΒΕΣΤΌΠΟΥΛΟΣ: Ρώτησε για τη μεταφορά της λαϊκής, που βρίσκεται το θέμα. Αναρωτήθηκε εάν υπάρχει προσωπικός λόγος που παραιτήθηκε ο κ. Βέσκος, ένας πετυχημένος συνεργάτης. Εξέφρασε ανησυχία, ότι ο Γενικός Γραμματέας  θα είναι πρόσωπο του Δημάρχου, αφού έθεσε ο δικά του κριτήρια επιλογής. Ακόμη αναρωτήθηκε για το ρόλο του Γ.Γ.

Δ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ: Εξέφρασε ανησυχία, ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει ήδη εκλεγεί, απλά, ο Δήμαρχός θέλει να εντυπωσιάσει. Χάρηκε, όμως, για την κίνηση με τους γιατρούς, επειδή το έχει ανάγκη η περιοχή, και ζήτησε να μπει ένα ποσό ώστε κάθε χρόνο να έρχονται. Ρώτησε τι γίνεται με την ανακύκλωση, και ζήτησε να μάθει για τα ποσά που προκύπτουν από τη διαδικασία .Επανέλαβε τα προβλήματα που προκύπτουν στους δρόμους λόγω αποχετευτικού, και ότι πρέπει η αποκατάσταση να γίνεται άμεσα.


Σ. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: Το θέμα του συμπαραστάτη του δημότη δεν έχει σχέση με το Δήμαρχο , είναι θέμα Δημοτικού Συμβουλίου.
 Έγινε ένας διαπληκτισμός του Δημάρχου με τον κ.Πασόη, επειδή ο κ. Πασόης είδε μόνο ταξίδι στην Ιταλία και καθόλου οφέλη, το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν τα μέλη της αντιπολίτευσης από την αίθουσα του Δ.Σ.

Δ. ΜΠΙΝΟΣ:  Παραλάβαμε μελετούλες από τον κ.Πασόη. Σας πειράζει η διαφάνεια στον τρόπο επιλογής του Γ.Γ.
 Συζητήθηκαν τρία θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Εκτενέστατα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν από τον κ. Τσιμτσιρίδη τα σχετικά με τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου χωριού,  και για κοινωφελή σκοπό, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού. Αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για τις διαδικασίες πως θα στηθεί το όλο θέμα.
 Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα οποία συζητήθηκαν σ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν 19 και όλα εγκρίθηκαν.

   
     

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more