Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Ακόμη μια ¨πληρωμένη¨ απάντηση στις συνεχείς ψευδολογίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης»



 Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης
Την προσφιλή τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, να επιχειρεί συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση να ψευδολογεί και να συκοφαντεί, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και ανικανότητα, καταγγέλλει ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του στη Βουλή.
Τον εγκαλεί γιατί με αφορμή πρόσφατη συζήτηση επί της Επίκαιρης Ερώτησης συναδέλφου, εντελώς ¨ξεκούδουνα¨ και επιπόλαια, ο κύριος Αποστόλου επανέλαβε τις συνήθεις πλέον ψευδολογίες του: Ισχυρίστηκε δηλαδή για ακόμη μια φορά ότι, βρήκε δήθεν πλάνο για διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων με κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όταν ανέλαβε ο ίδιος το ανέθεσε με δαπάνη μόλις 400.000! Ψεύδος το οποίο είχε τολμήσει να εκστομίσει πριν από καιρό και σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εκμεταλλευόμενος τη βολική γι’ αυτόν απουσία του πρώην Υπουργού.!
Σ’ αυτόν τον ασταμάτητο χείμαρρο  της ψευδολογίας, ο Βουλευτής είχε με αδιάσειστα στοιχεία απαντήσει στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής. Και είχε καταδείξει ότι: Στο Νόμο 4264 του Μαϊου 2014 δεν υπάρχει ουδέ νύξη για τέσσερα εκατομμύρια, αλλά απλώς, μια Κοινή Υπουργική Απόφαση του Δεκεμβρίου 2014, με υπογραφή των δύο τότε Αναπληρωτών Υπουργών, όπου – και εκεί – δεν υπάρχει λέξη για το προαναφερθέν ποσό που αποτελεί  ¨εφεύρεση¨ Αποστόλου ενώ, αντιθέτως, τονίζεται ότι  από την εν λόγω απόφαση ουδεμία προκαλείται δαπάνη για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Είχε δε προκαλέσει ενώπιον της Ολομέλειας τον παρόντα στην συνεδρίαση νυν Υπουργό να προσκομίσει τα έγγραφα – αποδεικτικά των όσων συκοφαντικών είχε πει, αλλά ο κύριος Αποστόλου έμεινε άλαλος!  
Η αλήθεια, την οποία είχε καταθέσει από τότε ο Γιώργος Καρασμάνης από το Βήμα της Βουλής είναι ότι, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), είχε κάνει μια απλή πρόταση και τίποτα παραπάνω, να αναλάβει την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων όπου εκεί – για πρώτη φορά – εμφανίζονται τα περιβόητα περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κωμικοτραγικό της αποκάλυψης ήταν ότι η παραπάνω απλή πρόταση κατατέθηκε από τον ΣΕΚ το Φεβρουάριο του 2015, όταν Υπουργός ήταν πλέον ο… κύριος Αποστόλου!!
Ο Γιώργος Καρασμάνης με την Ερώτησή, καλεί τον Υπουργό να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό της Βουλής να καταθέσει όπως του έχει εξ αρχής ζητηθεί οποιοδήποτε έγγραφο νομίζει ότι έχει που να στηρίζει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του. Άλλως, θα είναι για πολλοστή φορά ανεπανόρθωτα έκθετος απέναντι στο Σώμα, στους αγρότες και στον ίδιο τον πρώην Υπουργό προσωπικά.
Τον συμβουλεύει επίσης για άλλη μια φορά να μην προτρέχει η γλώσσα από το μυαλό του – όπως συνηθίζει… Και τον προειδοποιεί ξανά ότι, όσες φορές ψευδολογεί και συκοφαντεί, άλλες τόσες θα παίρνει ¨πληρωμένη¨ απάντηση με ντοκουμενταρισμένα στοιχεία!
Επιπλέον του ζητά να καταθέσει το κόστος της ανάθεσης όλων των διαχειριστικών σχεδίων για όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:



ΕΡΩΤΗΣΗ
Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Έκθετος για πολλοστή φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης»

Σε επίκαιρη Ερώτηση συναδέλφου, την 16ηΦεβρουαρίου, ο κ. Αποστόλου, ευρισκόμενος σε προφανώς δυσχερέστατη θέση, κατέφυγε για ακόμη μια φορά στην προσφιλή σ’ αυτόν τακτική των ψευδολογιών και της συκοφαντίας. Στον ισχυρισμό ότι όταν «πήγε στο Υπουργείο τον Γενάρη του 2015, βρήκε ένα προγραμματισμένο κόστος για τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων, 4 εκατομμυρίων ευρώ»… Και ότι ο ίδιος ως Υπουργός «ανέθεσε αυτή τη διαδικασία με 400.000 ευρώ» . Επανέλαβε δηλαδή το ψεύδος που εν γνώσει του είχε εκστομίσει και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες (26/11/2015 σελ 64), απόντος εμού βεβαίως, διότι παρουσία μου δεν θα είχε τολμήσει να το κάνει.
Μετά από λίγες ημέρες, έχοντας πληροφορηθεί τους παραπάνω ψευδείς ισχυρισμούς του, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του ιδίου Νομοσχεδίου ( 30/11/2015) τοποθετήθηκα (πρακτικά Βουλής σελ 254 ) ξεκαθαρίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο ότι: Ο Νόμος 4264 που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2014 δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στα τέσσερα εκατομμύρια που ¨εφεύρε¨ ο κ. Αποστόλου. Αναφέρεται απλώς μια Κοινή Υπουργική Απόφαση της 30ηςΔεκεμβρίου 2014, με υπογραφή των δύο τότε Αναπληρωτών Υπουργών κκ Κουκουλόπουλου και Ταγαρά, στην οποία βεβαίως ουδέ νύξη υπάρχει για τέσσερα εκατομμύρια. Αντιθέτως, τονίζεται ότι από την εν λόγω απόφαση ουδεμία προκαλείται δαπάνη για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Να επισημάνω ότι, αν υπήρχε απόφαση για δαπάνη 4 εκατομμυρίων, θα έπρεπε η Διεύθυνση Οικονομικών να είχε προχωρήσει στη δέσμευση αυτού του ποσού, οπότε θα είχα υπογράψει και εγώ, πράγμα που ουδέποτε έγινε. Προκάλεσα δε τότε πρόσωπο με πρόσωπο τον παρόντα κύριο Υπουργό, να προσκομίσει τα έγγραφα – αποδεικτικά των όσων συκοφαντικών είχε πει. Αλλά ως συνήθως, κατάπιε τη γλώσσα του. Ούτε να ανοίξει το στόμα του δεν τόλμησε!
Η αλήθεια είναι ότι, όπως τόνισα από το Βήμα της Βουλής, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), έκανε μια πρόταση προς το Υπουργείο να αναλάβει την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων σε 51 νομούς, με το ύψος της δαπάνης που έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων μαζί με τους υπηρεσιακούς να ανέρχεται στα περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Το δε κωμικοτραγικό είναι ότι αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή όταν Υπουργός ήταν… ο κύριος Αποστόλου! Γι’ αυτό είχα πει τότε, πως θα νόμιζε ότι ήταν ακόμη στην Αντιπολίτευση! Επειδή δε στα 20 και πλέον χρόνια της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής ποτέ και σε κανέναν δεν έριξα λάσπη, είχα τότε τονίσει και επαναλαμβάνω, ότι επρόκειτο για μια απλή πρόταση του ΣΕΚ και τίποτα παραπάνω.

ΕΠΕΙΔΗ, έχω καλόπιστα συμβουλέψει τον κύριο Αποστόλου να μην αφήνει την γλώσσα του να προτρέχει από το μυαλό του…
ΕΠΕΙΔΗ, τον έχω κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει ότι όσες φορές ψευδολογεί και συκοφαντεί, άλλες τόσες θα παίρνει ¨πληρωμένη¨ απάντηση με ντοκουμενταρισμένα στοιχεία…


Του ΖΗΤΩ για ακόμη μια φορά να καταθέσει – όπως άλλωστε επιβάλει ο Κανονισμός της Βουλής – οποιοδήποτε έγγραφο νομίζει ότι έχει που να στηρίζει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του. Εάν δεν το πράξει, θα είναι για πολλοστή φορά ανεπανόρθωτα έκθετος απέναντι στο Σώμα ενώπιον του οποίου ασύστολα και εν γνώσει του ψευδολόγησε, απέναντι στους αγρότες, αλλά και σε εμένα προσωπικά.

 Επιπλέον του ΖΗΤΩ να καταθέσει όλα τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ως Υπουργός ανέθεσε τη εκπόνηση  των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης  για το σύνολο της χώρας με 400.000 ευρώ.


Ο Ερωτών Βουλευτής


Γιώργος Καρασμάνης      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more