Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ



                                      ΣΤΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                 ΓΡΑΦΕΙ  Η   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Πραγματοποιήθηκαν και φέτος για 19η χρονιά με ακόμα πιο ανανεωμένο πρόγραμμα τα ΄΄Ποζαρίτικα΄΄  Λουτρακίου  Αλμωπίας.  Το  φιλόξενο Λουτράκι, περιηγητικός προορισμός πολλών ελλήνων και ξένων,  κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γίνεται κέντρο πολιτιστικού ανταμώματος.  Χιλιάδες προσκεκλημένοι, και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  επιλέγουν  το τετραήμερο  πολιτιστικό ξεφάντωμα μέχρι το ξημέρωμα  των Λουτρών Αλμωπίας.
Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος  του χωριού  με επικεφαλής τον πρόεδρο  Γιώργο  Μπαϊράμη και εθελοντές  όλους τους κατοίκους,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ικανοποίησαν  ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χορούς Κρήτης  από τη Μεσσαρά και τη σχολή Γεωργιλαδάκη, παραδοσιακή μουσική με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη από το Ηράκλειο, χορούς  Μικράς  Ασίας   από το Μορφωτικό Σύλλογο  Πιπεριάς ΄΄Η Εστία΄΄ , χορούς Μακεδονίας από το  Μορφωτικό  Σύλλογο Τσακώνων- Χρύσας -Ροδωνιάς, Λαϊκούς και Κύπρου  από το  Λαογραφικό Όμιλο Δασάκι Άχνας  Αφκορίτισα  φωνή Λεμεσού Κύπρου,  ποντιακούς χορούς από το  Μορφωτικό  Σύλλογο  Ποντίων  Ριζοχωρίου, χορούς Ρουμλουκίου από την  Εστία  Ρουμλουκιωτών Αλεξανδρείας,  χορούς από το έθιμο Μπουλέ του πολιτιστικού ομίλου Νάουσας ΄΄η Αραπίτσα΄΄ , χορούς Μακεδονίας από τον   Πολιτιστικό  Σύλλογο  Γαρεφείου  ΄΄ Κώστας Γαρέφης΄΄, χορούς Ηπείρου από το   Χορευτικό  Όμιλο  Αδελφότητας  Σκλιβανιτών  Ιωαννίνων,  χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης από το  Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου,  χορούς Αστικής Παράδοσης Καστοριάς από τον Όρμο  και,   το Θεατρικό Δρώμενο ΄΄Πανηγύρι  στο χωριό΄΄  με τον Γιώργο Μπαϊράμη  και το τμήμα παραστάσεων του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου.  Όλα τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. του χωριού βγήκαν στη σκηνή και πραγματικά εντυπωσίασαν με την εξαιρετική τους εμφάνιση.
Ο π. Σόλων Ελπασίδης, ο εφημέριος του χωριού, για ακόμη μία φορά έκλεψε την παράσταση  με τις βραβεύσεις των αριστούχων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ακόμη και των φετινών επιτυχόντων στα πανεπιστήμια.  Είναι φανερή η μεγάλη αγάπη του για το χωριό και οι πράξεις του είναι ανάλογες.
 Στο μοναδικό αυτό  τετραήμερο μουσικό ταξίδι συμμετείχαν τα σχήματα  ː ο΄΄ Ήχος  της  Αλμωπίας΄΄, ο ΄΄Μακεδονικός  Ήχος΄΄ και τα ΄΄Χάλκινα  Ηχοχρώματα΄΄. Οι  παραδοσιακοί τους ρυθμοί σε συνδυασμό με τους μεζέδες και τα ποτά  δημιούργησαν απίστευτες η βραδιές.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αρκετοί περιηγητές από όλη την Ελλάδα,  λουτρακιώτες,   κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής,  ο Διοικητής Υποστράτηγος της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Εδέσσης κ. Συμεών Κεβετζίδης, ο πρόεδρος του χωριού κ. Μποτσφάρης, οι βουλευτές  κ. Σηφάκης και  κ. Τζάκρη, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπίνος,  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, η  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Θρακιωτών Ανατολικής Ρωμυλίας κ. Ευδοκία Παπαχριστούδη,  ο  διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας κ. Κούγκας,  κά
Από φέτος ο πρόεδρος Γιώργος Μπαϊράμης  όρισε την ημερομηνία και απηύθυνε πρόσκληση προς όλους για τα 20α Ποζαρίτικα.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more