Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η Δημοτική αρχή Έδεσσας έχει έλλειψη στρατηγικής


  
<<Η περιοχή των Μύλων έχει αναβαθμιστεί και η καθαριότητα των Καταρρακτών είναι πολύ καλή>>. Αυτό αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Γιάννου στο προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο και σε τοπική ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Προφανώς είτε διαμένει σε άλλη πόλη ή στη χειροτέρα των περιπτώσεων του μεταφέρουν λάθος εικόνα για την περιοχή των Καταρρακτών οι συνεργάτες του.
   Θέλησα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τις αλλαγές που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών και των Μύλων αλλά το μόνο που μπορεί να δει κάποιος είναι μια εικόνα εγκατάλειψης. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και αυτό γιατί όποιος βρεθεί εκεί θα αντικρίσει την είσοδο του ‘’ΚΑΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟΥ’’ κλειστή με καδρόνια θαρρείς και είναι απαγορευμένη ζώνη. Επίσης τα προκάτ αντιαισθητικά σπιτάκια έχουν επανέλθει παρά την γενική κατακραυγή. Τέλος ο <<(Νερό)μυλος>> είναι ανενεργός χωρίς ικμάδα νερού, το ίδιο συμβαίνει και στην <<λιμνούλα>> που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Όσο για τις παραποτάμιες διαδρομές που υπάρχουν είναι ανενεργές τελείως ξεραμένες με γεμάτες φύλλα μέχρι και καρέκλες!!!  
   Επιπλέον ο κ. Γιάννου σχολιάζει ότι <<Ο τουρισμός είναι μια σημαντική πτυχή στην ανάπτυξη της πόλης, που μόλις τώρα αρχίζουμε και την αγγίζουμε…>>. Λυπάμαι κ. Δήμαρχε αλλά επτά χρόνια τώρα εσείς διοικείτε τον τόπο δεν είστε κανένας καινούριος που δεν γνωρίζει…και το μόνο που έχετε να μας πείτε είναι τι δηλαδή ότι <<τώρα την αγγίζουμε>>, θα σας πρότεινα να την <<αγκαλιάσετε>>  καθώς είναι η μοναδική διέξοδος για την πρόοδο του τόπου μας.
   Ωστόσο όμως είναι οξύμωρο να μας μιλάτε για <<success story>> στην τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας και αυτό γιατί είναι ανύπαρκτη. Καλό θα ήταν λοιπόν να συνεδριάζει η θεσμοθετημένη από τον <<Καλλικράτη>> επιτροπή <<Τουριστικής Ανάπτυξης>> σε τακτά χρονικά διαστήματα με συγκεκριμένο πλάνο και στόχους για τα κέρδη που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία από επικείμενες αλλαγές στην προώθηση-εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος  . Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής συνεργασίας με τους φορείς της πόλης και να μην χρησιμοποιούνται  συσκέψεις για να δώσετε δημοκρατική και συλλογική νομιμοποίηση σε προειλημμένες αποφάσεις για το τουριστικό μέλλον της  πόλης .
  Εν τέλει είναι πασιφανές ότι θέλετε να παρουσιάσετε με <<πυροτεχνήματα>> μια ειδυλλιακή εικόνα στους πολίτες που όμως η πραγματικότητα σας διαψεύδει πανηγυρικά. Αυτό συμβαίνει γιατί είστε κυριευμένοι ως Δημοτική Αρχή από έλλειψη στρατηγικής και οράματος δείχνοντας έντονα τα σημάδια κόπωσης και αυτό δυστυχώς για εσάς μολαταύτα τα επικοινωνιακά τρικ και τα στημένα ρεπορτάζ οι πολίτες το καταλαβαίνουν. Επιτέλους πρέπει να αντιληφτείτε ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Τώρα κρίνεστε πραγματικά!!!


                                                                                                ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more