Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Πολίτη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.
Ο μακαριστός π. Γεώργιος εξεδήμησε προς Κύριον την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 σε ηλικία 85 ετών, ενώ η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 19.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο π. Γεώργιος ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. χειροτονήθηκε 
διάκονος και πρεσβύτερος (1958) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Διονύσιο. Έκτοτε υπηρέτησε αόκνως επί 38 συναπτά έτη μέχρι και την συνταξιοδότησή του (1996) ως εφημέριος και -τα περισσότερα εξ αυτών- ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.
Υπήρξε κληρικός ευσεβής, σεμνός και ενάρετος. Το ποιμαντικό του έργο διαπότιζε η ορθόδοξη πνευματική παράδοση, ενώ η αγάπη του για το λαό του Θεού του έδινε την δύναμη να διακονεί μέχρι τέλους τους ενορίτες του. Ήταν επίσης άριστος λειτουργός, φιλακόλουθος και καλλικέλαδος και είχε αναπτύξει πολύπλευρη φιλανθρωπική και ιεραποστολική δραστηριότητα. Υπήρξε επίσης πρωτεργάτης στην ίδρυση και λειτουργία των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο όρος Πάικο, οι οποίες λειτουργούν από το 1963 έως και σήμερα, και κτίτορας του ενοριακού παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών.
Είθε ο Κύριος να τον αξιώσει να προσεδρεύει δια παντός στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more