Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Δ. Γιάννου: Ο κ. Σόντρας αντέδρασε γιατί κάναμε το αυτονόητο

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Γιάννου
Συνέντευξη παραχώρησε στην Πέλλα τηλεόραση ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντίδρασης του κου Σόντρα αλλά και σε άλλα ζητήματα. Διαβάστε τι δήλωσε:

ΣΊΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Πέστε μας, δήμαρχε κ. Γιάννου, για ποιο λόγο έφυγε από την αρχή της συνεδρίασης ο κ. Σόντρας
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Ασκήσαμε έφεση σε μια απόφαση. Σέβομαι τις αποφάσεις του εκάστοτε δημοτικού συμβούλου. Ο κ. Σόντρας αντέδρασε γιατί κάναμε το αυτονόητο, ασκήσαμε έφεση σε μια απόφαση για την οποία μας έκανε την εισήγηση η νομική υπηρεσία. Δεν μπορούμε να παραβούμε τους κανόνες του Καλλικράτη και της Αυτοδιοίκησης. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι κάναμε. Δεν έγινε με δική μας υπαιτιότητα. Ο κ. Σόντρας εξέθεσε το προσωπικό του θέμα, από την πλευρά της η νομική υπηρεσία μας έχει καταθέσει την εισήγησή της την οποία έχουμε ασπαστεί. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Υπάρχει το καταλογιστικό και το νομικό κομμάτι. Εμείς δεν είμαστε δικαστές,  ήρθαμε να διαλευκάνουμε κάποιες αποφάσεις και το δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία. Ποτέ δεν μπήκαμε στη διαδικασία να πούμε κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής. Ποτέ δε θα κάνω εγώ το δικαστή, ούτε θα χρησιμοποιήσω τη θέση μου για να δικάζω και να καταδικάζω.
ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Το ποσό ποιο είναι;
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Έξι εκατομμύρια. Δεν είναι απαλλακτικό αυτό και το δείχνει πολύ καλά το βούλευμα, εμείς ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι, το νομικό κομμάτι  είναι της δικαιοσύνης, εκείνη θα αποφασίσει και τότε θα μιλήσουμε για αυτά που έχουν γίνει. Το ποινικό δεν έχει αρχίσει, είμαστε στη διαδικασία της διερεύνησης, τότε θα μιλήσουμε και τότε δε θα πάρουμε θέση σαν δημοτική αρχή. Αυτό είναι άλλων.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Προϋπολογισμός, τι γίνεται πέστε μας.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Ο προϋπολογισμός γίνεται με βάση δεδομένα που επιβάλλει το υπουργείο  εσωτερικών,  αυτά παίρνουμε, τον  συντάσσουμε και τον στέλνουμε στο παρατηρητήριο. Μετά από έλεγχο μας  έρχονται οι παρατηρήσεις, εάν υπάρχουν δεν ξαναφεύγει αλλά μέσω της αποκεντρωμένης έχουμε τις απαντήσεις και εν συνεχεία ψηφίζεται από το ΔΣ. Οι παρατηρήσεις που γίνανε στον δικό μας ήταν ελάχιστες επειδή συντάχθηκε από την οικονομική και  άλλες  υπηρεσίες, τους αντιδημάρχους, σε συνεργασία με μένα. Ήταν αυτονόητο να ψηφιστεί αυτός ο προϋπολογισμός. Είναι εργαλείο δουλειάς στα χέρια της δημοτικής αρχής, πάντα γίνεται μια αναπροσαρμογή αφού προσθέτουμε  ή αφαιρούμε κάτι, αυτή τη δυνατότητα τη δίνει το κράτος. Είναι μπούσουλας ο προϋπολογισμός, έχει να κάνει με το πώς θα δουλέψεις. Εμείς τουλάχιστον όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, βάσει του προϋπολογισμού, θα δείτε πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, όσο περνάει ο χρόνος θα βελτιωνόμαστε και θα φαίνεται πόσο καλή διαχείριση κάνουμε, γιατί είμαστε εδώ για να διαχειριζόμαστε  και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Αλλάξατε και τον τρόπο κοστολόγησης της άρδευσης, το κάνατε με το στρέμμα.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Μεγάλο πρόβλημα η  άρδευση, δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος, είναι όμως ανταποδοτική. Πρέπει να γίνει με έναν τρόπο για να εξυπηρετούνται όλοι στο σύνολό τους. Να μην υπάρχουν οι κακοπληρωτές και αυτοί που διαφεύγουν της προσοχής των υδρονομέων. Όλα αυτά θα πρέπει να εναρμονιστούν με το πνεύμα που έχουμε για να γίνει μια σωστή διαχείριση.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Έχετε αποφασίσει να αλλάξει η αρχιτεκτονική της πλατείας Ελευθερίας, έχετε αλλάξει και την κυκλοφορία.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Έχω υποφέρει από τους διωγμούς μερικών ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι εμείς θέλουμε το κακό της πόλης. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το σύνολο των δημοτών, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Αυτό που παρουσιάσαμε εξέπληξε και αυτό θα είναι στην πράξη. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια άλλη πνοή στην πόλη και νομίζω θα πάει καλά.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Και το πράσινο που θα μπει ταιριάζει  γιατί η Έδεσσα είναι μια πράσινη πόλη.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Αυτό που είναι τώρα δε φαίνεται για πλατεία. Οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να φοβούνται την αλλαγή. Θα έχουν περισσότερες θέσεις παρκαρίσματος και σας το απέδειξα πως στην πλατεία δεν μπορείς να παρκάρεις εκτός αν παρανομήσεις. Εδώ είμαστε για το σύνολο και θα το δείξουμε στην πράξη. Αυτοί οι άνθρωποι που μας χλευάζουν-- τους καταλαβαίνω έχουν οικονομικά προβλήματα-- θα δείτε τι στροφή θα κάνουν με τα νέα δεδομένα. Μην ξεχνάτε πως και όταν έγινε ο πεζόδρομος είχαμε αντιδράσεις. Δεν έχουμε μαζικές αντιδράσεις, δεν άκουσα προτάσεις. Στην πρότερη κατάσταση δεν μπορούμε να έρθουμε. Η πλατεία δεν μπορεί να παραμείνει έτσι, έχει μεγάλο πρόβλημα.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Πότε θα ξεκινήσει η ανάπλαση; Την άνοιξη;
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Θα γίνει ο διαγωνισμός  και θα ξεκινήσει. Η πλατεία μας θα γίνει υπόδειγμα για πολλές πόλεις και θα το δείτε. Είμαστε από τους ανθρώπους που ακούνε, τα στρεβλά πρέπει να τα διορθώσουμε.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι είπαν πως δεν έχουν γίνει μελέτες για το κυκλοφοριακό.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Ασφαλώς και έχουν γίνει μελέτες. Είμαστε έξω με τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά έχουμε και τους ανθρώπους της πρώην δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι είναι κάθε μέρα έξω και μαζεύουν στοιχεία. Αυτοί που ασχολούνται με την ελεγχόμενη στάθμευση, αυτοί θα δώσουν το στίγμα αν είναι καλό ή όχι. Θα  θεραπεύσουμε κάτι που στο παρελθόν είχαμε αντιδράσεις. Ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Τώρα είναι καλύτερα το λένε όλοι. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο μέγιστο γιατί η πόλη μας έχει αυτή την υποδομή και μ αυτό πρέπει να εργαστούμε.
ΣΊΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Πρέπει να κοιτάζουμε μακρόπνοα αφού η πλατεία θα είναι για πάρα πολλά χρόνια.
ΔΉΜΑΡΧΟΣ  ΈΔΕΣΣΑΣ ː Έχω φτάσει στα εξήντα και η πλατεία είναι όπως στα παιδικά μου χρόνια. Θα πρέπει να αποκτήσουμε μια πλατεία και πλατεία Ελευθερίας όχι πλατεία συνωστισμού και μποτιλιαρίσματος.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more