Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας στο επίκεντρο

Συνέντευξη  του δημοτικού συμβούλου και προέδρου  της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. Κώστα Ζαχαριάδη στη δημοσιογράφο Σίσκου Ελισσάβετ

ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Με  δεδομένο ότι η ΔΗ.Κ.Ε.Α είναι μια επιχείρηση μη κερδοσκοπική, αλλά και ανταποδοτική όσον αφορά το ωδείο, που κυρίως  στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ποια είναι η τωρινή κατάστασή της;
ΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ  ː Αυτό που επικρατεί σήμερα είναι διαφορετικό και υγιές, αφού ο πλήρης οικονομικός έλεγχος της επιχείρησης έχει θετικό πρόσημο. Καταφέραμε  με πολύ κόπο και ξεχρεώσαμε.  Έχουν  εξοφληθεί όλα τα χρέη παρελθόντων ετών, τα 130.000 ευρώ στην εφορεία και τα 140.000 ευρώ περίπου από τα ληξιπρόθεσμα  και, η επιχείρησης πλέον βιώσιμη οδεύει με προγραμματισμό και  επιτυχία στο μέλλον.

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Ποιες είναι οι δραστηριότης του κοινωνικού έργου της ΔΗ.Κ.Ε.Α;
ΚΏΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ ː Έχουμε πέντε  οργανωμένες ομάδες στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, οι οποίες επισκέπτονται  στο σύνολο περίπου 400 σπίτια συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. Η υπηρεσία μας  εντοπίζει τις ανάγκες σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ., τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και γενικά τους κοινωνικούς φορείς της Αλμωπίας.
Με το Κ.Δ.ΑΠ. ( Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης )-- Σχολικό,  προσφέρουμε στα παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών δημιουργική απασχόληση.  Λειτουργεί μετά το σχολείο, τα παιδιά με την καθοδήγηση δασκάλων ετοιμάζουν τα μαθήματά τους για την επόμενη ημέρα, γυμνάζονται και εκπαιδεύονται πάνω στους υπολογιστές. Συνολικά 90 μαθητές είναι ενταγμένοι.
Επίσης, λειτουργεί με επιτυχία  το Κ.Δ.ΑΠ.  Α.με ΕΑ-Ηλιαχτίδα και το Ωδείο που είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Έχουμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Μας διακρίνει η αξιοπιστία απέναντι στους συμπολίτες μας. Οι επιχειρηματίες,  από τους οποίους προμηθευόμαστε διάφορα για τις ανάγκες της επιχείρησης,  μας  εμπιστεύονται, επειδή στην πράξη έχουμε δείξει πως είμαστε αξιόπιστοι στις συναλλαγές μας.   

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Για ένα  τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο, κ. Ζαχαριάδη, χρειάζονται και πολλά χρήματα. Η χρηματοδότηση από ποιες πηγές  προκύπτει;
ΚΏΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ ː Ο δημοτική αρχή μας  βοηθάει. Φέτος για πρώτη φορά, η τακτική χρηματοδότηση του δήμου προς τη ΔΗ.Κ.Ε.Α, ανέβηκε από τα 120.000 ευρώ που ήταν στα 160.000. Άλλη πηγή είναι τα Χρηματοδοτούμενα  Προγράμματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις και, οπωσδήποτε το Ωδείο το οποίο είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Πόσους εργαζόμενους έχει η επιχείρηση, εκτός από τους εθελοντές.  Η μισθοδοσία τους προκύπτει, βέβαια, από τις πηγές που προαναφέραμε.
ΚΏΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ ː Συνολικά 46 εργαζόμενοι. Αναλυτικά ː 19 άτομα στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, 5 εργαζόμενοι στο Κ.Δ.ΑΠ- Σχολικό, 8 στο Κ.Δ.ΑΠ- ΑμεΕΑ, 10  καθηγητές στο Ωδείο ( ανταποδοτικό) και 4 διοικητικοί υπάλληλοι.

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː  Που στοχεύετε;
ΚΏΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ ː Στοχεύουμε στη βελτίωση του κοινωνικού μας έργου και  στη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών της επιχείρησης. Ακόμα, θα προσπαθήσουμε η συνεργασία μας με όλους τους φορείς και τους πολιτιστικούς συλλόγους να γίνει καλύτερη, για ένα πιο ουσιαστικό  κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Ετοιμάζετε κάτι περισσότερο αυτό το διάστημα και λόγω των ημερών;
ΚΏΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ ː Όλο το χρόνο προσφέρουμε δέματα και γεύματα. Συγκεκριμένα τι κάνουμε τώρα; Συλλέγουμε τρόφιμα, σε συνεργασία με εθελοντές και συλλόγους, για τα δέματα αγάπης που θα προσφέρουμε στους συντοπίτες μας που έχουν ανάγκη. Θέλουμε να  χαρίσουμε χαμόγελα ευτυχίας σε συνανθρώπους μας.

 Εκτός από τα μεμονωμένα άτομα, μας στηρίζουν και επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και το ΄΄Όλοι Μαζί  Μπορούμε—Δράση΄΄ μας στέλνει τρόφιμα.
ΈΝΑ  ΜΕΓΆΛΟ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ  ΣΕ  ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΈΚΟΝΤΑΙ.
Επίσης, ετοιμάζουμε ψυχαγωγικές δράσεις μέσα στο κλίμα των ημερών για όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.

Οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν ομιλίες σε σχολεία. Επίσης,  καθηγητές  του Ωδείου επισκέπτονται  σχολεία, για να ενημερώνουν και να δίνουν τη δυνατότητα σ αυτούς που ενδιαφέρονται για τη μουσική να τη σπουδάσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more