Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Αηδονά: η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει «παρών» στα προβλήματα και στα αιτήματα των φορέων και ιδιαίτερα για το Άσυλο του παιδιού

Αποτέλεσμα εικόνας για Άσυλο του Παιδιού» Έδεσσα


Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπική έντυπη εφημερίδα σχετικά με την Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης, φορέα από τον οποίο προέκυψε το ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα ήθελε να κάνει μερικές επισημάνσεις ώστε να έχουν οι πολίτες ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Όντως, το «Άσυλο του Παιδιού» διέκοψε τη λειτουργία του για διάφορους λόγους. Η Π.Κ.Μ. δεν έχει καμία ευθύνη για την κακή αυτή εξέλιξη δυστυχώς, όμως, δεν είχε τη δυνατότητα να την αποτρέψει για τους παρακάτω λόγους, διότι:

1. η χρηματοδότηση των προνοιακών δομών γίνεται απευθείας από το αρμόδιο Υπουργείο με πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης και όχι της Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας,

2. η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. εγκρίνει μόνο την διάθεση των χρημάτων στους αντίστοιχους προνοιακούς φορείς της διοικητικής της επικράτειας, εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και υπάρχουν τα νόμιμα δικαιολογητικά,

3. υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί κάποιος φορέας για να χρηματοδοτηθεί και, απαραίτητα, θα πρέπει να έχει λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση η οποία χορηγείται από κεντρικές υπηρεσίες.

Άλλωστε, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά έχει συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υπεύθυνη της Ένωσης Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης κυρία Κυβέλη Μπουραζάνη δείχνοντας έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ασύλου του Παιδιού και συζητώντας όλα αυτά τα θέματα, όπως οι ενέργειες πιστοποίησης που δεν έγιναν με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του φορέα.

Εν κατακλείδι, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει «παρών» στα προβλήματα και στα αιτήματα των φορέων, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για έναν φορέα που προσέφερε φροντίδα και κοινωνική αλληλεγγύη σε παιδιά και διευκόλυνε τις εργαζόμενες μητέρες. Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά με την ευαισθησία που τη διακρίνει, όντας ενεργό μέλος σε πολλά ιδρύματα, και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στη διάθεση των υπευθύνων ώστε να επιχορηγήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους το «Άσυλο του Παιδιού», με προϋπόθεση όμως την απόκτηση της πιστοποίησης που απαιτείται και όλων των νόμιμων δικαιολογητικών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more