Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Δ. Μπίνος: Θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των 17 εργαζομένων με απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η τελευταία συνεδρίαση για το 2017 του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ξεκίνησε με το πρόβλημα των 17  εργαζομένων στη Λουτρόπολη Α.Ε, που είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες.
Αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν λύση στο πρόβλημά τους.  Εργαζόμενοι και δημοτικοί σύμβουλοι είπαν διάφορα, ο καθένας τα δικά του, όμως η αλήθεια είναι μία και έχει να κάνει με τη νομοθεσία.
Ο δήμαρχος Αλμωπίας που χειρίζεται το  θέμα, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους  είπε τα εξής ː « Το χρηματικό ένταλμα πληρωμής έχει κοπεί  και είναι υπογεγραμμένο, αλλά κάποιος πρέπει να δώσει εντολή ώστε να γίνουν οι πληρωμές » και συμπλήρωσε ː « όποιος χειρίζεται δημόσιο χρήμα και κάνει του κεφαλιού του βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, θα πάω για παράβαση καθήκοντος εάν σας πληρώσω. Με τα χαρτιά με τα οποία προσληφθήκατε θα ζητήσω την πληρωμή σας. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να εξαντλήσουμε τη νόμιμη διαδικασία πληρωμής για να λυθούν τα προβλήματα και αφού εργαστήκατε οφείλει η επιχείρηση να σας πληρώσει ». Στη συνέχεια  πρότεινε στους εργαζόμενους να βρουν λύση όπου νομίζουν.  Αποχώρησαν,   αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι ο δήμος θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της εξόφλησής τους, όμως, με κάθε νόμιμο τρόπο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥː Πρότεινε να πραγματοποιηθεί  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μόνο και μοναδικό θέμα τη Δ.Ε.Υ.Α, μέχρι το Μάρτιο του 2018.  Έλαβε θετική απάντηση από τον πρόεδρο  της επιχείρησης κ. Γεωργίου.
ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ κ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ː Αναφέρθηκε στις παραιτήσεις από τη διοίκηση της Α.Ε Λουτρών και ζήτησε την αντικατάστασή τους. Επίσης, ρώτησε να μάθει εάν πράγματι γίνεται ανακύκλωση και εάν θα συντηρηθούν  τα παρατημένα δημοτικά κτίρια  που είναι πάνω  από εκατό. Έλαβε  απάντηση από τον κ. Μπίνο, πως έχουν συντηρηθεί αρκετά και η προσπάθεια συνεχίζεται ώστε να μη μείνει κανένα από έξω.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ː  Διαμαρτυρήθηκε για την εικόνα της Αριδαίας με την εγκατάσταση του αποχετευτικού,  τα βρώμικα και φθαρμένα φρεάτια, τους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης που λείπουν από πολλά σημεία, καθώς και, τα σκόρπια   πλαστικά μπουκάλια φυτοφαρμάκων στην περιοχή της Υδραίας, με πολλούς κινδύνους αφού η υδροδότηση της πόλης γίνεται  από εκεί.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ ː Κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή πως το έργο του αποχετευτικού δεν τόλμησε να το αγγίξει και τώρα διαμαρτύρεται με τα προβλήματα της διαδικασίας εγκατάστασης και τα ακάθαρτα φρεάτια.  Εξήγησε  πως ο δήμος  καθαρίζει  ή  αντικαθιστά τα φθαρμένα φρεάτια.  Προέτρεψε τους αγρότες να προσέχουν που εναποθέτουν τα άδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων,  αφού υπάρχουν οι κόκκινοι κάδοι γι αυτό το λόγο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ː Πρότεινε να βραβευτούν αθλητές  που διακρίθηκαν από την περιοχή. Συνέστησε υπομονή,  γιατί όταν τελειώσει η αναστάτωση εγκατάστασης, οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα και τότε θα φανεί  πραγματικά  η αξία  αυτών των έργων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑ ː Αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης και υποσχέθηκε πως  θα δοθούν οδηγίες στους πολίτες και για το νέο ωράριο, με φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει. Επίσης διαμαρτυρήθηκε, επειδή η ΔΕΔΗΕ  δεν αφήνει τους υπαλλήλους του δήμου  να αλλάζουν  λαμπτήρες,  μόνο μετά από γραπτή αίτηση, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα σε περιοχές του δήμου όταν πέφτει το σκοτάδι.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more