Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Δ. Πασόης: Δεν έγινε απευθείας ανάθεση επί της δικής μου θητείας στο Δασάκι


 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Πασόης
Της δημοσιογράφου Ελισσάβετ Σίσκου



Συζητήθηκε  στην οικονομική επιτροπή της Παρασκευής 15-12-17, μεταξύ των άλλων θεμάτων και η αγωγή εταιρείας, από το 2013, προς  τον κ. Πασόη, σχετική με εργασία  στο ανοιχτό θέατρο στο ΄΄Δασάκι΄΄ . Ο κ. Πασόης αρνήθηκε τα περί προφορικής εντολής-απευθείας ανάθεση των 20.000 ευρώ. Ανέφερε ότι, υπήρχαν  αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό  και η σύμβαση έγινε για 9.000 ευρώ στις 31-08-13, επειδή τόσο εκτιμήθηκε η συγκεκριμένη εργασία.  Ο εργολάβος πληρώθηκε για τη δουλειά που έκανε. Υπάρχει ο επιβλέπων  μηχανικός που έκανε μετρήσεις και αξιολόγησε την εργασία.
Υποσχεθήκαμε σε δημοσίευμα στα ΄΄Νέα της Αλμωπίας΄΄, της Τετάρτης 13-12-17,  με θέμα ː ΄΄Αγωγή για προφορικές αναθέσεις 20.000 ευρώ  δέχθηκε ο δήμος Αλμωπίας΄΄, να έχουμε και την άποψη του  πρώην δημάρχου.
Ο κ. Πασόης, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε,  εξήγησε τι ακριβώς συνέβη σχετικά με αυτό το ζήτημα.
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Υπάρχει αγωγή για απευθείας ανάθεση με το ποσό των 20.000 ευρώ. Από ποιον και τι απαντάτε σχετικά;
ΔΗΜΉΤΡΗΣ  ΠΑΣΌΗΣ ː « Σήμερα συζητήθηκε το θέμα στην οικονομική επιτροπή. Είναι μια αγωγή κάποιας εταιρείας από το 2013, σχετικά με μια εργασία στο ανοιχτό θέατρο στο  ΄΄Δασάκι΄΄. Υπάρχει σχετικό ένταλμα πληρωμής και σύμβαση για 9.000 ευρώ. Αυτή ήταν η εργασία που εκτέλεσε ο συγκεκριμένος εργολάβος και γι αυτή  πληρώθηκε. Δεν υπάρχουν παραπέρα άλλες πρόσθετες εργασίες, ούτε προφορικές αναθέσεις. Υπάρχουν τα σχετικά εντάλματα, τα παραστατικά, οι σχετικές τεχνικές μελέτες, εκθέσεις και, οι παραλαβές των αρμοδίων οργάνων. Οπότε θεωρώ ότι θα καταρριφθεί αυτή η αγωγή ».
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Και τότε πως προέκυψε θέμα με απευθείας ανάθεση;  Δεν ευσταθεί η αγωγή;
ΔΗΜΉΤΡΗΣ  ΠΑΣΌΗΣ ː « Δεν υπάρχει  απευθείας ανάθεση. Διεκδικεί κάποια εταιρεία αυτό το ποσό. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Όποιος επιθυμεί  μπορεί να δει τα σχετικά έγγραφα. Δεν ευσταθεί η αγωγή ».
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Ποιες εργασίες έγιναν;
ΔΗΜΉΤΡΗΣ  ΠΑΣΌΗΣ ː « Γίνανε εργασίες αποκατάστασης ξύλινων καθισμάτων στο ανοιχτό θέατρο ».
ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ ː Απίστευτο! Τόσο γρήγορα καταστράφηκαν;  Πρόσφατα ξαναέγινε λόγος για κατεστραμμένα καθίσματα!
ΔΗΜΉΤΡΗΣ  ΠΑΣΌΗΣ ː « Αυτό ας το δει ο συγκεκριμένος εργολάβος ».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more