Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Εγκαινιάστηκε το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πέλλας.  Παρόντες στην τελετή, εκτός βέβαια από τον οικοδεσπότη  Δήμαρχο  Πέλλας κ. Γρηγόρη  Στάμκο, εκπρόσωποι του Στρατού, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Αηδονά, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές και πρώην βουλευτές, δημοτικοί υπάλληλοι και φυσικά πολίτες  του δήμου Πέλλας.
Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος,  στην ομιλία του αναφέρθηκε  στην υπόσχεση που τηρήθηκε και κράτησε τον εγκαινιαζόμενο χώρο ζωντανό, στεγάζοντας και λειτουργώντας υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του δήμου και, στις προσπάθειες που συνεχίζονται για την παραχώρηση και  του υπολοίπου τμήματος από το στρατό στο δήμο, για τη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής. Υποσχέθηκε πως, ο δήμος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα και, μπροστά στις αυξανόμενες ανάγκες  θα βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του αξιοποιώντας κάθε δυνατή ευκαιρία, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η συνεργασία με πρωτοβουλίες της εκκλησίας,  ιδιωτικές επιχειρήσεις, ομάδες πολιτών και εθελοντών,  προστατεύουν και ασφαλίζουν  τους δημότες  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Ο δήμος Πέλλας  μείωσε τα δημοτικά τέλη λόγω κρίσης  και εξασφάλισε έκπτωση ː στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ για τους πολύτεκνους, τους  τρίτεκνους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επίσης,  και στα τροφεία των παιδικών σταθμών και τα δίδακτρα του ωδείου.
 Ο κ. Στάμκος ευχήθηκε σύντομα να έρθει η ημέρα που όλο και λιγότεροι δημότες θα έχουν ανάγκες και ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να στηθεί το Κέντρο Κοινότητας. Ακόμα, δήλωσε πως, η συνεργασία με την περιφέρεια είναι άριστη και το έργο που εγκαινιάστηκε φέρει την υπογραφή του περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για  το κονδύλιο των 173.000 ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει  η περιφέρεια από το  ΕΣΠΑ, ώστε να χρηματοδοτηθεί το  Κέντρο Κοινότητας για μια τριετία. Σκοπός του έργου είναι  η  εύκολη  πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες ώστε, να επωφελούνται από τα προγράμματα  και να βρίσκουν θαλπωρή,  προκειμένου να καλύπτουν  βασικές ανάγκες για τροφή, βασικά είδη διαβίωσης, υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια,  δημότες που έχουν ανάγκη.
Οι προσπάθειες του περιφερειάρχη,  σε συνεργασία με την εξαιρετική αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά και των συνεργατών τους, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατάφεραν και ολοκλήρωσαν συνολικά 48 παρεμβάσεις αναβάθμισης και επέκτασης κτηριακών υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας  στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. . Εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 2,4 εκ. ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των ανοικτών κέντρων και υπνωτηρίων αστέγων. Στηρίζει η περιφέρεια κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και προγράμματα δωρεάν σίτισης με  4,4 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο καταπολέμησης της φτώχειας, καθώς και μονάδες κοινωνικής φροντίδας - πρόνοιας  και κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Από την επισιτιστική βοήθεια  της περιφέρειας, με αρωγό την εκκλησία και τους σπουδαίους ιεράρχες, επωφελούνται 60.000   συμπολίτες μας.
Ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας  ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν  και συμβάλουν  στην επιτυχία του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Κέντρο Κοινότητας  λειτουργεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, συνεργάζεται με την πρόνοια και  στη νέα του οργανωμένη δομή διαθέτει δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία ψυχολόγο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more