Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κ.Μητσοτάκης από την Αλμωπία:Nα υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ


Να ενημερώσει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να «σταματήσει να επιδίδεται σε μια μυστική διπλωματία» ζήτησε σε δηλώσεις του, στο Λουτράκι Αριδαίας, Πέλλας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση, να «σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες» και «να ταυτίζει» ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό, με την «άκρα δεξιά».
«Θέλω, εδώ, από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει επιτέλους να επιδίδεται στη μυστική διπλωματία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Ζητώ επίσης από την κυβέρνηση, να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και δεν ευνοούν την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι, για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».
Σε δηλώσεις του στα Λουτρά Αριδαίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίσκεψή του στην περιοχή γίνεται σε μια περίοδο «συναισθηματικά και πολιτικά ιδιαίτερα φορτισμένη» και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ στο θέμα αυτό.
«Η ΝΔ είχε, έχει και θα έχει πάντα μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως και το 2008 ο Κώστας Καραμανλής χάραξε την εθνική γραμμή της χώρας μας, απέναντι στις διεκδικήσεις των βορείων γειτόνων μας, η ίδια γραμμή, είναι μια γραμμή η οποία και σήμερα, δεσμεύει και τη ΝΔ και πρέπει να δεσμεύει και συνολικά τη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: 
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το γεγονός, ότι η σημερινή κυβέρνηση, αντί να επιδείξει μια πραγματική προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, επιδίδεται σε μια μυστική διπλωματία. Χωρίς να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον ελληνικό λαό για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων.  Θέλω επίσης να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για δηλώσεις οι οποίες έγιναν χθες και οι οποίες, περίπου, ταυτίζουν οποιονδήποτε έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας, με την άκρα δεξιά και με πολιτικούς χώρους οι οποίοι κινούνται εκτός του συνταγματικού τόξου».

«Τέτοιες απόψεις διχάζουν τους Έλληνες, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε εθνική ενότητα. Εθνική ενότητα, τόσο σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις στα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ερώτηση για το θέμα των συλλαλητηρίων που προγραμματίζονται, στο τέλος του μήνα, για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:
«Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του και τις θέσεις του, με όποιον τρόπο κρίνει αυτός ότι είναι ο πιο κατάλληλος. Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται ανά πάσα στιγμή από την κυβέρνηση του τόπου. Θα ήταν πολύ καλό, η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση -αυτό δεν έχει γίνει- και θα επαναλάβω και εδώ πέρα, από τα βόρεια σύνορα της χώρας, ότι δεν έχω κανένα δείγμα γραφής, το οποίο να με κάνει να πιστεύω ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα».
Με αφορμή ένα βιβλίο με θέμα το Μακεδονικό Ζήτημα, που εκδόθηκε το 1992 από την ΟΝΝΕΔ και το οποίο χάρισε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο συγγραφέας του βιβλίου και στέλεχος της ΝΔ στην Πέλλα, Ηλίας Πλιόγκας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: 
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να την παραχαράζει». 
Πρόσθεσε δε, ότι οι Κρητικοί έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας και υπενθύμισε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανιψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου, πολέμησε ως επικεφαλής τάγματος Κρητών εθελοντών, την περίοδο του Α'  Βαλκανικού πολέμου, στη μάχη της Σιάτιστας.
Συνεχάρη τον δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο για τη διαχείριση «ενός μοναδικού φυσικού τόπου» όπως είναι τα Λουτρά της περιοχής και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Στη διάρκεια της περιοδείας του, απευθυνόμενος σε νέους και απαντώντας σε ερωτήσεις που του έκαναν για την ανεργία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η αντιμετώπισή της «είναι η προτεραιότητά μας». Γενικότερα με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στο νομό Πέλλας. Στην επίσκεψη αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως άλλωστε το συνηθίζει.  Περπάτησε στις λαϊκές αγορές των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, πήγε σε καφέ της Αριδαίας, της Σκύδρας και της Κρύας Βρύσης, γνώρισε τους ακρίτες των Προμάχων και του Μαυροβουνίου, είδε τις ομορφιές του Πόζαρ, άκουσε τους προβληματισμούς αγροτών στην Καρυώτισσα εν ώρα εργασίας στα κτήματά τους. Και το πιο σημαντικό, έδωσε και συμβολικό χαρακτήρα σε αυτή του την επίσκεψη, κάνοντας δηλώσεις μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας,.

Ο κόσμος της Πέλλας υποδέχτηκε με θέρμη τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταφέροντάς του την προσδοκία να τον δει ξανά στην περιοχή μας ως Πρωθυπουργό. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα σκύψει στα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες, τους εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους, στην καθημερινότητά τους. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα δώσει ρεαλιστικές διεξόδους και όχι φρούδες ελπίδες.

 Οι πολίτες, προσδοκώντας καθαρές κουβέντες και έχοντας χορτάσει - όπως χαρακτηριστικά επαναλάμβαναν - τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναμένουν το συντομότερο δυνατό να έρθει η πολιτική αλλαγή.  Σημαντικός σταθμός της περιοδίας του ήταν ο Δήμος Αλμωπίας Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τοπικά στελέχη και φίλους της παράταξης.

Ακολούθησε περιοδεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, ενώ ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς νέους. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους Προμάχους, ένα ιστορικό χωριό του Δήμου μας. Τέλος, ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του στα Λουτρά Πόζαρ και ενημερώθηκε για την τουριστική δραστηριότητα του Δήμου μας.

Κατά τη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου, τέθηκαν από τον κ. Μπίνο κάποια σημαντικά ζητήματα, όπως η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στους Προμάχους και η ανάγκη για κατασκευή υποδομών για την άρδευση. Επίσης, συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της σύνδεσης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας με την Εγνατία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο για τη στήριξη που θα πρέπει να υπάρξει στους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, κατά τις κοινές δηλώσεις ανέφερε τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε με χαρά και τιμή τον Πρόεδρο της ΝΔ και αυριανό Πρωθυπουργό. Θεωρώ πως είναι τιμή για εμάς ως Μακεδόνες, καθώς είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θα αγωνιστεί για το δίκαιο αίτημα της Μακεδονίας και της Ελλάδας για να μην αλλοιώσουμε την ιστορία μας και πιστεύω πως θα τον βρούμε σύμμαχο σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, στη σύντομη συνάντηση που είχαμε κατ’ ιδίαν του ζήτησα να ενδιαφερθεί πραγματικά γι’ αυτόν τον ιστορικό και ακριτικό τόπο, για έναν ακριτικό Δήμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα. Είμαστε δίπλα του για να συμπορευτούμε μαζί και να λύσουμε ζητήματα. Τον ευχαριστούμε που βρίσκεται μαζί μας, του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα της χώρας και τον εμπιστευόμαστε ότι θα δώσει λύσεις».

Ο Πρόεδρος τη ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του, προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Πράγματι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας είναι αποκαρδιωτική. Αποτελεί δέσμευση δικιά μου και της ΝΔ ο κεντρικός οδικός άξονας της Πέλλας που θα τη συνδέσει με την Εγνατία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιήσουμε μελέτες ώριμες που ήδη υπάρχουν. Παράλληλα, αγαπητέ Δήμαρχε θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη διαχείριση ενός μοναδικού φυσικού τόπου όπως είναι τα Λουτρά Πόζαρ και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επίσκεψη μου στη Μακεδονία γίνεται σε μια περίοδο συναισθηματικά φορτισμένη. Η ΝΔ είχε, έχει και θα έχει πάντα μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως το 2008 στο Βουκουρέστι όπου ο Κώστας Καραμανλής χάραξε την εθνική γραμμή της χώρας μας απέναντι στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Είναι μια γραμμή η οποία και σήμερα δεσμεύει τη ΝΔ και πρέπει να δεσμεύει συνολικά τη χώρα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση αντί να επιδείξει μία ουσιαστική προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, επιδίδεται σε μια περίεργη διπλωματία χωρίς να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τον ελληνικό λαό για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων».

Ο Δήμαρχος πρόσφερε στον κ. Μητσοτάκη δύο βιβλία για την Αλμωπία και ένα καλάθι με τοπικά προιόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more