Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

85% ΟΧΙ στην σύνθετη ονομασία! Παρουσίαση δημοσκόπησης της Πέλλα τηλεόρασης, του Πέλλα fm 103,3 και των εφημερίδων Νέοι Ορίζοντες και Νέα της ΑλμωπίαςΣημαντική και πρωτοποριακή ήταν η παρουσίαση της δημοσκόπησης-έρευνας για τα προβλήματα του νομού Πέλλας, την οποία επιμελήθηκαν και διοργάνωσαν η Πέλλα τηλεόραση,  το Πέλλα fm 103.3 και οι εβδομαδιαίες εφημερίδες του νομού Πέλλας  Νέοι Ορίζοντες και Νέα της Αλμωπίας. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας παρουσία πλήθους κόσμου. 

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων INTERVIEW, και σκοπός της ήταν η καταγραφή απόψεων της κοινής γνώμης στο νομό Πέλλας.

Η μεθοδολογία ήταν τηλεφωνική , η περιοχή κάλυψης αφορούσε και τους τέσσερεις δήμους του νομού και συμμετείχαν σε αυτήν 605 πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.

Διεξήχθη από τις 15 έως τις 23  Ιανουαρίου 2018  και υπήρχαν σταθμίσεις ως προς τον πληθυσμό του κάθε Δήμου, το φύλλο και την ηλικία των ερωτηθέντων, ενώ το περιθώριο σφάλματος είναι +/- 3% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.  Την έρευνα παρουσίασε ο πολιτικός αναλυτής Δ. Βασιλειάδης της INTERVIEW. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στην ερώτηση για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε λύση του θέματος των Σκοπίων με ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το 85% των πολιτών της Πέλλας διαφωνεί. Για πρώτη φορά στο νομό Πέλλας πραγματοποιείται σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης για να καταγράψουν τα προβλήματα της κοινής γνώμης έχοντας ως προμετωπίδα την ανάπτυξη, την ανάδειξη ζητημάτων, την ελευθερία του λόγου, την τοπική δημοκρατία, την κορυφαία πράξη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος που είναι η δημοσίευση και η δημοσιότητα, την επίλυση των προβλημάτων. 

Αναφορικά με τα τοπικά ζητήματα κύριο μέλημα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι κατασκευή οδικών αξόνων στην Πέλλα και ιδιαίτερα η  κατασκευή της παράκαμψης της Πελαίας Χώρας, το οδικό κομμάτι Μαυροβούνι-Έδεσσα-όρια νομού Φλώρινας και η κάθετος στην Εγνατία μέσω Σκύδρας σε ποσοστό 62%. Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από Βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, Δημάρχους, στελέχη κομμάτων, δημοτικούς συμβούλους, μέλη κομματικών οργανώσεων, φορείς πολιτιστικών συλλόγων και ενεργούς πολίτες. Όλη η έρευνα παρουσιάζεται επισυναπτόμενη ώστε οι πολίτες να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more