Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Πέλλας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η ετήσια μεγάλη γιορτή του επιμελητηρίου Ν. Πέλλας για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο της Έδεσσας.  Καλεσμένοι, βέβαια, οι επιχειρηματίες του νομού με τις οικογένειές τους, η περιφέρεια, πρόεδροι επιμελητηρίων, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων,  ομοσπονδιών,  επιστημονικών συλλόγων, εργατικών κέντρων, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ.Ιορδάνης Τσώτσος έκοψε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους, χαρακτήρισε το νομό δυναμικό με συνεισφορά στην εθνική οικονομία χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα και, το επιμελητήριο το σπίτι του επιχειρηματία. Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης  έρευνας,  για το ποιο θεσμό αποδέχονται οι Έλληνες, πέραν του στρατού και της δικαιοσύνης, οι ερωτώμενοι έβαλαν στην τρίτη θέση το επιμελητήριο , πράγμα το οποίο σημαίνει πως το εμπιστεύονται.
Μίλησε για το ρόλο και τη μεγάλη προσφορά του επιμελητηρίου στον επιχειρηματία, αφού  αν παραστεί ανάγκη το προσωπικό του εργάζεται  ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Εκτός των άλλων  η συμβολή του είναι μέγιστη στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και  αδειοδοτήσεων. Εξέφρασε τα παράπονά του, ο κ. Τσώτσος, προς την κυβέρνηση,  που με το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στα επιμελητήρια και να καταστρέψει ένα θεσμό που συμβάλλει με τον αγώνα του στην εθνική οικονομία μέσω της στήριξης του επιχειρείν.  Αναφέρθηκε και στο κούρεμα, μέσω του οποίου το κράτος πήρε τα λεφτά των επιμελητηρίων που ήταν οι συνδρομές των μελών του. funds  για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, όπως έγινε και στην Κύπρο. Ζήτησε ο καθένας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του και να μην πέφτουν τα βάρη στους επιχειρηματίες. Τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου στήριξης  με, τη συρρίκνωση του κράτους, τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και  τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 10%.
 Εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την επιτυχία του προγράμματος επενδύσεων στην Ελλάδα, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας που αθροιστικά φτάνει το 70% και ζήτησε τη μείωσή του στο 20% ή 15 %. Αναφέρθηκε  στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να καταλήξει πως, οι Έλληνες μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που ζητάνε οι τράπεζες από τα
Οι  900.000 επιχειρήσεις με τη κρίση μειώθηκαν στις 650.000. Το  90 % είναι οικογενειακές επιχειρήσεις.
Ο νομός Πέλλας έχει 260 εξαγωγικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Τα επιδόματα ανεργίας  προς τους ανέργους δεν είναι λύση,  πρέπει να δίδονται στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν ανέργους και να μην ανθεί η μαύρη εργασία. Υπάρχει ανάγκη να γίνει και τράπεζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δανειοδότησή τους να γίνεται με επιτόκιο ίδιο με εκείνο των ευρωπαίων επιχειρηματιών, μάλιστα τα επιμελητήρια το ζητάνε επίμονα.  Το πλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι τα ληξιπρόθεσμα που χρωστάει  και τα επιδόματα αλληλεγγύης διανεμήθηκαν σ αυτούς που κάνουν μαύρη εργασία και παρουσιάζουν χαμηλά εισοδήματα.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επιχειρήσεις που εδρεύουν στο νομό και έχουν θετικό πρόσημο ανάπτυξης.
1)      Η επιχείρηση, ΤΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΥΟΙ Ο.Ε, με έδρα  την Πετριά Σκύδρας, που παράγει και εμπορεύεται προϊόντα διατροφής και πρώτες ύλες, χειροποίητα και κατεψυγμένα. Το πελατολόγιό της είναι και από το εξωτερικό, γι αυτούς που προτιμάνε προϊόντα της Ελληνικής γης. Ιδρύθηκε το 1993.
2)      Η επιχείρηση, Βασίλης Τερζής και ΣΙΑ Ο.Ε, με έδρα  τα Γιαννιτσά, που αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας οικοδομικών υλικών και κονιαμάτων με πιστοποιημένα υλικά.  Ιδρύθηκε το 1976. Δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.
3)      Η επιχείρηση,  Κυζιρίδης Χαράλαμπος Α, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην περιοχή της Αριδαίας. Με πελατολόγιο απ όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1983.
4)      Η επιχείρηση, Αφοί Παπαντωνίου Ο.Ε, που δραστηριοποιείται στο κλάδο των επίπλων και διακόσμησης, έχει έδρα την Έδεσσα και ιδρύθηκε το 1978.
5)      Η επιχείρηση,  Δημήτριος Μαραντίδης και ΣΙΑ Ο.Ε,  που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με έδρα την Κρύα Βρύση. Ιδρύθηκε το 1976 και στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 1400 τ.μ.


ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more