Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κέντρου Κοινότητας Αλμωπίας παρουσία του Απόστολου ΤζιτζικώσταΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στην Αλμωπία, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σταδιακά θα ανοίξουν σε  όλη τη χώρα 250 Κέντρα Κοινότητας, αφού διανύουμε το 8ο έτος της κρίσης και η προνοιακή  πολιτική προς τον πολίτη είναι αναγκαία.
Οι κοινωνικές αυτές δομές λειτουργούν πάνω σε τρεις κεντρικούς άξονες ː την υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών.  Οργανωμένα λοιπόν θα υπάρχει κοινωνική πολιτική στον τομέα των δικαιωμάτων και διαφόρων προγραμμάτων προς όφελος της κοινωνίας.
Παρόντες στην όμορφη αυτή γιορτή, εκτός από τον δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο, εκπρόσωποι ː της στρατιωτικής ηγεσίας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής,  εκπρόσωποι της εκκλησίας, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Αηδονά, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος Αριδαίας κ. Ταρασίδης, οι βουλευτές κ.Τζάκρη και  κ.Σηφάκης, το προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα αυτή δομή και πολίτες της Αλμωπίας.
Ο δήμαρχος Αλμωπίας στο χαιρετισμό που απηύθυνε   προς τους παρευρισκομένους, χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική την προσφορά προς τις ευαίσθητες ομάδες πολιτών, μέσα από μια οργανωμένη δομή που στόχο έχει την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την καθοδήγηση ευπαθών ομάδων του δήμου Αλμωπίας, σ ότι τους αφορά. Συμπλήρωσε δε πως  στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε και η υπηρεσία της πρόνοιας. Ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Τσιμτσιρίδη,  ώστε το κέντρο κοινότητας να είναι έτοιμο για να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους πολίτες της Αλμωπίας που έχουν ανάγκη.  Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Τζιτζικώστα  εξέφρασε την ευχή η δομή αυτή να καθιερωθεί πλην της τρίχρονης χρονικής διάρκειας.

Ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του,  μεταξύ των άλλων, είπε πως  αποτελεί κορυφαία πολιτική στην ιεραρχία των θεμάτων  το ζήτημα της αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γι αυτό είναι μέσα στις πρώτες περιφέρειες  που το προχώρησαν και αυτή τη στιγμή λειτουργούν Κέντρα Κοινότητας και στους 38 δήμους. Μίλησε για πλέγμα προστασίας της περιφέρειας, προς τον πολίτη που δοκιμάστηκε από την κρίση,  με δράσεις όπως ː η επισιτιστική βοήθεια, τα κέντρα υποστήριξης τρίτης ηλικίας,  το κοινωνικό παντοπωλείο, το φαρμακείο  και συνέχισε ː  « στόχος της Κεντρικής Μακεδονίας είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που, δε θα χρειάζονται στη χώρα μας και στην περιφέρειά μας κέντρα υποστήριξης ευάλωτων συμπολιτών μας. Προσπαθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις με μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα περιφέρεια. Γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μόνο έτσι θα δημιουργηθεί εισόδημα στον τόπο μας, μόνο έτσι θα σταματήσουμε να έχουμε ανάγκη από τέτοιες δομές.
Μέχρι τότε όμως, είμαστε εδώ και δεν αφήνουμε κανένα πολίτη μόνο του ». Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον  δήμαρχο Αλμωπίας για την εξαιρετική συνεργασία με την περιφέρεια και όλους όσους συμβάλλουν με τις προσπάθειές τους  προς αυτή την κατεύθυνση,  και  πρόσθεσεː  « Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μαζί και θα τα καταφέρουμε, να είστε βέβαιοι, με τη συνεργασία και τους στόχους που έχουμε θέσει είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε σύντομα να κάνουμε την περιφέρειά μας σύγχρονη και ανθρώπινη, με τελικό στόχο να είμαστε σε μερικά χρόνια η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που θα βγει από την κρίση. Το έχουμε βάλει στόχο και θα το καταφέρουμε ». Ακόμη, τόνισε, πως  έχει εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας για τρία έτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more