Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 2017 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του οποίου πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους, στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τη χούντα των συνταγματαρχών, το Σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του Σ.Ε.Η. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση αρχειακού υλικού του Σωματείου στην Αθήνα στο πολιτιστικό κέντρο “ Μελίνα Μερκούρη “ του δήμου Αθηναίων και πριν λίγες μέρες, η προβολή του Ντοκιμαντέρ “100 χρόνια ΣΕΗ” σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Βαρδαρού.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Η. η έκθεση και το ντοκιμαντέρ ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Η ζωή  του Σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνετε μέσα από μια έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού, που συλλέχτηκε από το αρχείο του σωματείου, από προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Όπως επίσης  και μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών σε ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας. Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας

Η έκθεση “100 χρόνια Σ.Ε.Η.” θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου (Πλ. Λευκού Πύργου  Θεσσαλονίκη), από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τη 13:00 έως την έναρξη των παραστάσεων.

            Ενώ η προβολή του Ντοκιμαντέρ “100 χρόνια ΣΕΗ” θα γίνει στο  Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  (Εθνικής Αμύνης 2), την Τετάρτη 21 Μάρτη στις 21.00  όπου θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης.


Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more