Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη

Την Παρασκευή 9/3/18 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας επίσκεψη του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη που έχει την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μονάδες της 3ης ΥΠΕ.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο νέος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαχούρι Άρνια αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κ.Υ. με πρωτεύοντα την υποστελέχωση με γιατρούς και συντήρηση των υφιστάμενων και προμήθεια νέων μηχανημάτων. 
Παρούσα και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου για επείγοντα θέματα του Κ.Υ. Αριδαίας.
Κ.Υ. Έδεσσας 
Από την Διεύθυνση του Κ.Υ. Έδεσσας  ζητήθηκαν 5 μόνιμοι γιατροί ( παθολόγος, παιδίατρος, καρδιολόγος, ψυχίατρος, 2ος οδοντίατρος ) καθώς και πρόσθεση ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό, καθώς και μηχάνημα για το μικροβιολογικό. Με την προσθήκη 2ου οδοντιάτρου θα ενισχυθεί το οδοντοτεχνικό εργαστήριο προσθετικής παίζοντας περιφερειακό ρόλο αποσυμφορίζοντας το μοναδικό κέντρο προσθετικής στην Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γαβρηϊλίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της 3ης ΥΠΕ να εξασφαλίσει περί τις 80 μόνιμες θέσεις από τις 450 που πρόκειται να προκηρυχθούν πανελλαδικά για τα Κέντρα Υγείας.
Θα ελεγχθεί η δυνατότητα προσθήκης ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό.
Ακόμη θα γίνει άμεσα προμήθεια νέου μηχανήματος για το μικροβιολογικό που θα δίνει την δυνατότητα να γίνεται και γενική ανάλυση αίματος.
Ακόμη θα επιδιωχθεί η αγορά νέων μηχανημάτων μέσω των απολογιστικών του Υπουργείου και από την πιθανή αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ.Μ.
Είναι πιθανή η μεταφορά κάποιων μηχανημάτων νεότερης χρονολογίας από την Δυτική Μακεδονία για άμεσες ανάγκες.     
Κ.Υ. Αριδαίας  
Ολοκληρώθηκε γραφειοκρατικά η διαδικασία της προμήθειας θερμαντικών σωμάτων για το Κ.Υ. Αριδαίας τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Ακόμη εξασφαλίστηκε η μετακίνηση υδραυλικού από το Νοσοκομείο στο Κ.Υ. Αριδαίας για την τοποθέτηση νέας υδραυλικής εγκατάστασης, όπου απαιτείται, ή την επισκευή της υφιστάμενης. Τα υλικά για την αντικατάσταση της υδραυλικής εγκατάστασης είναι προσωπική χορηγία του Γιάννη Σηφάκη.

Ο Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει συζήτηση για όλο το σύστημα υγείας στην Πέλλα συνδυαστικά ( πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) προς την κατεύθυνση αλλαγών ορθολογικότερης και ουσιαστικότερης λειτουργίας και προσφέρθηκε να συμβάλει στην προώθηση των αιτημάτων για την εξασφάλιση προσωπικού και αγορά μηχανημάτων με τους προαναφερόμενους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more