Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Θέμα: Αξιολόγηση. Απεργία-αποχή. Δράσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων, σχετικά με την αξιολόγηση και την Απεργία-Αποχή στον νέο κύκλο αξιολόγησης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας ενημερώνει για τα εξής:
1.       Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 3 Φεβρουαρίου 2018 αποφάσισε τα εξής για την αξιολόγηση:
«α. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι υπέρ της αξιολόγησης-αποτίμησης του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική του εξέλιξη. Θα λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο.
Η αξιολόγηση δεν θα οδηγεί στην απόλυση του υπαλλήλου, αλλά θα οδηγεί στη βελτίωση των ικανοτήτων του, μέσω της διαδικασίας επιμόρφωσης.
Στόχος της αξιολόγησης, την οποία εμείς προτείνουμε, είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μέσω της βελτίωσης των δομών, αλλά και των ίδιων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
β. Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, στον νέο κύκλο αξιολόγησης, αφού παραμένουν οι προϋποθέσεις ως έχουν. Δυναμώνουμε τη δράση μας με επιπλέον μέτρα για την επιτυχία του ΑΓΩΝΑ μας».

 
  Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι οι προϋποθέσεις που έθεσε η ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν γίνει αποδεκτές, καλούμε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες όπου ξεκίνησε ο Β΄ κύκλος της αξιολόγησης, να κάνουν χρήση της Απεργίας-Αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και να μην συμπληρώνουν τα φύλλα αξιολόγησης.
2.       Στο πλαίσιο του διαλόγου για τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, μεταξύ των οποίων και η αξιολόγηση, έχει συγκροτηθεί μικτή επιτροπή από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην οποία εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει το προεδρείο. Η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη, ούτε μία φορά, όχι με δική μας ευθύνη.
3.       Την προσεχή Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, εκδικάζονται στο Εφετείο Ιωαννίνων τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, το οποίο απέκλεισε συνάδελφο από τις κρίσεις, επειδή δεν έκανε αξιολόγηση. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει τρίωρη Στάση Εργασίας για όλη την Ήπειρο, την Τρίτη 13 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους της Ηπείρου σε συγκέντρωση στις 13:00 στο Εφετείο Ιωαννίνων.
4.       Την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, στις 10:30 π.μ. θα γίνει σύσκεψη των Ομοσπονδιών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» και αμέσως μετά συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Οι Ομοσπονδίες καλούνται να φέρουν στη σύσκεψη τις αποφάσεις των οργανώσεών τους για το θέμα της αξιολόγησης.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more