Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



Εξιχνίαση κλοπών
· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα παραβίασε Ιερό Ναό σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσε από παγκάρι αλλά και από χώρο γραφείου, συνολικό χρηματικό ποσό 1.150 ευρώ.
· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2017, αφαίρεσε στην Κατερίνη δύο ποδήλατα, αξίας 150 και 300 ευρώ, αντίστοιχα.
Εξιχνίαση απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Φεβρουάριο, πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού 400 ευρώ, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα 62χρονου, που βρήκε σε υποδοχή αυτόματης ταμειολογιστικής μηχανής.
Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (9-3-2018) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 23χρονος ημεδαπός και 22χρονος υπήκοος Γεωργίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατά τον οποίο ο 23χρονος προέβαλε αντίσταση, πλην όμως ακινητοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του κοκαΐνη βάρους 3,5 γραμμαρίων, την οποία προμηθεύτηκε από τον 22χρονο. Επιπλέον από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης και ένα μαχαίρι.
(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφία)
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
· Συνελήφθησαν χθες (9-3-2018) στον Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και ειδικότερα συνελήφθησαν:
Ø  44χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 53 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ø  37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 50 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν, όπως και τα παραπάνω οχήματα.
· Συνελήφθησαν χθες (9-3-2018) στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών της Ομάδας Καταστολής Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και ειδικότερα συνελήφθησαν:
Ø  57χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο φορτηγού οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Ø  47χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο φορτηγού οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 120 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
Τα παραπάνω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.
Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών
Συνελήφθη χθες (9-3-2018) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης - Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 22χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς  διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα,  54 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επιπλέον, διαπιστώθηκε να κατέχει παράνομα ένα  ασύρματο πομποδέκτη που κατασχέθηκε, όπως και το όχημα που οδηγούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more