Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τιμή για την ΕΣΑμεΑ η βράβευση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες



Μεγάλη τιμή ήταν για την ΕΣΑμεΑ το βραβείο που απένειμε στον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, για την ιδέα του έργου «Σχεδιάζοντας μαζί: Ενδυναμώνοντας τους πρόσφυγες με αναπηρία», που υλοποιεί η ΕΣΑμεΑ, με τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ελληνικό και αγγλικό δελτίο τύπου).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να αναδείξει και να καταγράψει τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, καθώς και στο να συμβάλει στην ενδυνάμωση αυτών των ομάδων ώστε να μπορούν οι ίδιες να διεκδικούν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους.
Ο κ. Βαρδακαστάνης, αναφερόμενος στη μεγάλη τιμή που έγινε στην ΕΣΑμεΑ, τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας η αναγνώριση της δουλειάς της ΕΣΑμεΑ με τη σφραγίδα της Ύπατης Αρμοστείας: " Η ΕΣΑμεΑ από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης με αλλεπάλληλες επιστολές προς την Κυβέρνηση, στον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εκκλήσεις στις οργανώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς φωνάζει ότι τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις και γίνονται ακόμη ευκολότερα θύματα και έρμαια της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους πρόσφυγες. Ζητάμε ιδιαίτερη μέριμνα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με αναπηρία, με εξειδικευμένο προσωπικό στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στις δομές υποδοχής και περίθαλψης καθώς και τάχιστη εκπαίδευση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών που έχουν την πρώτη επαφή με τους πρόσφυγες. Συνεχίζουμε να πιέζουμε για εξειδικευμένη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και για τις οικογένειές τους, για σεβασμό και για προστασία των δικαιωμάτων τους".
Το βραβείο απένειμε στον κ. Βαρδακαστάνη ο κ. Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more