Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Συγκλονιστική η εναρκτήρια συναυλία του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας


Με συγκλονιστικό τρόπο ξεκίνησε το φετινό Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας! Η εναρκτήρια συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητρόπολης, περιελάμβανε τον Τελευταίο Ασπασμό του Μιλτιάδη Κασσάρα σε ποίηση του Θανάση Καναβούρα και το Requiem του W. A. Mozart.
Ο Μιλτιάδης Κασσάρας με τη μεικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας παρουσίασαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση τον Τελευταίο Ασπασμό, χαρίζοντας στο κοινό της Έδεσσας μία μοναδική εμπειρία. Στη συνέχεια η πολυπληθής Χορωδία Αγίου Ρεμιγίου Berngheim Κολωνίας και η Ορχήστρα Musicart του Νέου Ωδείου Κοζάνης, υπό τη διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη, ερμήνευσαν καταπληκτικά το Requiem του W.A. Mozart.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Έδεσσας κύριος Δημήτρης Γιάννου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Φίλιππος Γκιούρος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ κυρία Νατάσα Ιατρίδου και πολλοί συμπολίτες μας. Μάλιστα, η παρουσία του κόσμου της Έδεσσας ήταν συγκλονιστική καθώς γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα της Μητρόπολης και υπήρχαν όρθιοι μέχρι το τέλος της τρίωρης συναυλίας.

Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από το περιεχόμενο και την ποιότητα της συναυλίας και ευχή όλων μας είναι ο θεσμός του Εαρινού Φεστιβάλ να εδραιωθεί και να βελτιώνεται συνεχώς. Το σίγουρο είναι ότι το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής έχει κατακτήσει τις καρδιές των Εδεσσαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more