Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Δ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Αναφορικά με την άρδευση ποια είναι η τοποθέτησή σας;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ ː Χαίρομαι που η Π.Ε.Δ έφερε ένα θέμα  ειδικά για  τους αγροτικούς δήμους. Ήρθε ο καιρός , πλέον, να συζητήσουμε για την κατηγοριοποίηση των δήμων και γενικότερα να εντάξουμε και μια άλλη κατηγορία δήμων, τους αγροτικούς δήμους. Συνηθίσαμε τόσο καιρό τους αστικούς, όλοι οι πόροι μοιράζονται ανάλογα με το πληθυσμό. Εμείς θέσαμε και άλλα προβλήματα σε παλαιότερες συνεδριάσεις για το μοίρασμα των πόρων. Κατά την τοποθέτησή μου πάνω σ αυτό το θέμα, εξήγησα, ότι δεν ήρθαμε εδώ για να  διαγωνιστούμε ποιος δήμος έχει τα περισσότερα προβλήματα. Ανέφερα ότι ο δήμος Αλμωπίας απαρτίζεται από 30 τοπικές κοινότητες και κάθε κοινότητα έχει  το δικό της αρδευτικό  σύστημα. Ένα άναρχο αρδευτικό σύστημα Οι μόνες τοπικές κοινότητες που έχουν ένα ολοκληρωμένο αρδευτικό σύστημα είναι του  Βορεινού και  της Αψάλου. Πραγματικά είναι το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα στην υπηρεσία άρδευσης  του δήμου Αλμωπίας η εισπραξιμότητα,  το ότι δεν μπορεί η ΔΕΥΑ  να εισπράξει τα τέλη άρδευσης. Από την άλλη πλευρά έθεσα και μια πρόταση σχετικά με την ανάγκη αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τα αρδευτικά φράγματα.
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Πλέον, ο επίτροπος δεν υπογράφει παραστατικά τα οποία αναφέρονται στην άρδευση. Είναι δύσκολα τα πράγματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΣΟΗΣ ː Πραγματικά δεν μπορούν να γίνουν έργα επένδυση με χωρίς ανταποδοτικά τέλη, με τη ΣΑΤΑ κ.λ.π. Στην εποχή μου μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιες επενδύσεις, μικρές μεν αλλά χρηματοδοτούνταν από τη ΣΑΤΑ. Τώρα υπάρχει το θέμα, ότι αυτά τα έργα πρέπει να χρηματοδοτούνται μόνο από ανταποδοτικά έσοδα, πράγμα το οποίο στην Αλμωπία είναι ελλειμματικό.
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Το φράγμα του Αλμωπαίου μπορεί να είναι κάποια λύση;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΣΟΗΣ ː Το φράγμα του Αλμωπού θα λύσει ζητήματα του δήμου Πέλλας ή της Σκύδρας όχι όμως της Αλμωπίας. Πρέπει να γίνουν και ψηλότερα φράγματα, ούτως ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι τοπικές κοινότητες του δήμου Αλμωπίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Υπάρχουν κάποιες φήμες που σας φέρνουν σαν υποψήφιο  βουλευτή στο κίνημα αλλαγής. Έχετε ξεκαθαρίσει τη μελλοντική σας στάση; Είστε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Αλμωπίας. Έχετε πάρει τις αποφάσεις σας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΣΟΗΣ ː Προς το παρόν προέχουν άλλα ζητήματα. Υπάρχουν τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το σκέφτομαι, αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα για τη λήψη των αποφάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more