Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝ ΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας συνεδρίασε, χωρίς την παρουσία του δημάρχου   και αρκετών απόντων δημοτικών συμβούλων, αφού   διαπιστώθηκε απαρτία.
Οι τοποθετήσεις των μελών ήταν περιορισμένες, λόγω απουσίας του κ. Μπίνου.

κ. ΠΑΣΟΗΣ ː Ζήτησε πληροφορίες για την κατάσταση  και  τη λειτουργία του αποχετευτικού, του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) και του βιολογικού.

κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ː Αρχικά αναφέρθηκε στην απουσία του δημάρχου και την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου. Έριξε τις ευθύνες,  πρωτίστως,  στο κ. Μπίνο και μετά στη συμπεριφορά  των δημοτικών συμβούλων  που το απαρτίζουν, χωρίς να εξαιρέσει τον εαυτό του.
Επικεντρώθηκε στα προβλήματα από τις λακκούβες στους δρόμους, ζήτησε να πραγματοποιήσει ο δήμος  γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό,  να πάρει αποφάσεις για την άρδευση, να οριστεί επιτροπή για τις αποκαταστάσεις στο δασάκι, και  τέλος, ζήτησε ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο με τα προβλήματα της ΔΕΥΑ.

κ. ΑΜΠΑΡΗ ː Οι λακκούβες , η λειτουργία του αποχετευτικού, η αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής στο δασάκι, η αναδάσωση της παρόχθιας περιοχής που καταστράφηκε το Νοέμβριο και ο σωστός σχεδιασμός του συστήματος συλλογής όμβριων  υδάτων με τη συντήρηση των αυλακών, ώστε να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πλημμύρες σε  Δωροθέα και Αριδαία  ( ορισμένα σημεία ) κοντά στο ποτάμι, ήταν τα θέματα που έθιξε η κ. Αμπάρη.

κ. ΜΠΑΤΣΗΣ ː Εξέφρασε το παράπονό του, επειδή η δημοτική αρχή φροντίζει να επιλύει περισσότερο τα προβλήματα που έχουν σχέση με το Λουτράκι και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα χωριά. Παραπονέθηκε για την αδιαφορία της περιφέρειας προς την Αλμωπία, σχετικά με την αποκατάσταση των δρόμων με λακκούβες, ρίχνοντας την ευθύνη στη δημοτική αρχή.

κ.. ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ ː Ευχαρίστησε τον κ. Αβραμίκα για τις νέες 80 θέσεις στα κοιμητήρια της Αριδαίας.

κ. ΜΗΝΤΣΗΣ ː Εξέφρασε πολλά παράπονα για προβλήματα με λακκούβες στους δρόμους του Τ.Δ Σωσάνδρας,  τις καμένες λάμπες σε κοινόχρηστους χώρους και την κατεστραμμένη  μοναδική παιδική χαρά του χωριού.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ

 κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ː Το αποχετευτικό και ο Χ.Υ.Τ.Α βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και ο βιολογικός μέχρι τέλος Απριλίου  θα δημοπρατηθεί με μελετοκατασκευή. Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός συζητείται με τους μηχανικούς και για να υλοποιηθεί θέλει χρόνο και χρήματα.  Άρδευση – γεωτρήσεις, θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού η σχετική έγκριση αναμόρφωσης- σύμφωνα με το νόμο 44/12- κοινοποιήθηκε πρόσφατα. Σχετικά με τις Λακκούβες στους δρόμους, υπάρχει σύμβαση σε εξέλιξη και άλλες θα αποκαταστήσει η ΔΕΥΑ, όταν ο καιρός βελτιωθεί. Αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του δημάρχου στην Αθήνα, ώστε με τις επαφές του να εξασφαλίσει χρηματοδοτικά εργαλεία.  Μέχρι στιγμής έχουν έρθει αξιόλογα ποσά για έργα σε σχολεία και την αγορά μηχανημάτων. Σχετικά με την αξιοποίηση και αναδάσωση του χώρου στο δασάκι, ενημέρωσε ο κ. Τσιμτσιρίδης πως, θα οριστεί σύντομα επιτροπή  αποκατάστασης του φυσικού τοπίου.

κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥː Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας πραγματοποιεί μελέτη βιωσιμότητας   και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στο σώμα. Η αντιμετώπιση των  δικαστικών αγωγών και όλων των άλλων προβλημάτων, τους επόμενους μήνες, θα τεθούν σε δημοτικό συμβούλιο  με μοναδικό θέμα τη ΔΕΥΑ. Έχει προχωρήσει η επιχείρηση και στην εξόφληση πληρωμών των ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο, που από το 2008 ήταν απλήρωτοι.

κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ ː Απάντησε στην κ. Αμπάρη -σχετικά με τις πλημμύρες σε συγκεκριμένα σημεία- ότι είναι γνώστης ο δήμος και θα το φροντίσει με τα μηχανήματα που διαθέτει.
Είναι πολύ θετικό που, το πρωτάθλημα άρσης βαρών, θα πραγματοποιηθεί στη Αριδαία  και 200 αθλητές θα έρθουν στην περιοχή.     

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more