Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην επετειακή ημερίδα για τα είκοσι χρόνια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στο ουσιαστικό και άκρως σημαντικό έργο που παράγει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας για την επέτειο των είκοσι χρόνων από τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο κ. Βούτσης τόνισε πως στη σύγχρονη εποχή τα προσωπικά δεδομένα της πλειονότητας των πολιτών είναι ανοχύρωτα, καθώς -όπως είπε- «υπάρχει πια μια κοινή πλατφόρμα μέσω της οποίας τα δεδομένα όλων είναι προσβάσιμα και προσπελάσιμα σε απαξάπαντες, για να τα διαχειριστούν όπως οι ίδιοι νομίζουν, σε αντίθεση με τις πολύ αυστηρές ρήτρες που υπάρχουν για τον τρόπο διαχείρισης, πρόσβασης και χρήσης αυτών των προσωπικών δεδομένων». Ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό της Α.Π.Δ.Π.Χ. επισήμανε: «Θα πρέπει σ’ αυτή την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνετε, να υπάρξουν και κάποιες περαιτέρω δράσεις, έτσι ώστε να αισθανθεί κάθε πολίτης ότι γίνονται συγκεκριμένα βήματα για την προστασία των προσωπικών του δεδομένων».

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Α.Π.Δ.Π.Χ. Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην Πρόεδρος της Αρχής κ. Κωνσταντίνος Δαφέρμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more