Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΠΩΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αν πριν 2-3 έτη λέγαμε ότι η «Ελληνική κυβέρνηση» θα πρότεινε για λύση του ονόματος των Σκοπίων το «Γκόρνα Ματσεντόνια» σίγουρα όσοι το άκουγαν θα έλεγαν ότι είμαστε λαϊκιστές, ακραίοι ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι σήμερα φτάσαμε στο σημείο η «Ελληνική κυβέρνηση» να ασκεί μυστική διπλωματία χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς επιδιώκει και φυσικά χωρίς να την εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία ήταν απολύτως σαφής σε λύση πακέτο για το ζήτημα (όνομα, εύρος χρήσης, και άρση των αλυτρωτικών αναφορών) η οποία προϋποθέτει αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αν και με καθυστέρηση, υιοθέτησε τελικά τη θέση της ΝΔ και έθεσε και αυτή το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι προφανές πως αν δεν υπάρξει λύση πακέτο, αν δηλαδή δεν επιλυθούν και τα τρία κεντρικά ζητήματα, δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική λύση. Άλλωστε πρόσφατα οι Σκοπιανοί ανέφεραν ότι εφόσον λυθεί το ονοματολογικό θα προχωρήσουν σε διεκδικήσεις περιουσιών !!!! των προγόνων τους που έχασαν από τους Έλληνες, κάνοντας λόγο και για «γενοκτονία !!! των Σκοπιανών» από τους Έλληνες.
       Τι έφερε όμως η υποχωρητικότητα στο Σκοπιανό ;
Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τους Αλβανούς να κάνουν λόγο για «γενοκτονία των τσάμηδων» από τους Έλληνες ενώ στην πραγματικότητα αυτοί ήταν οι άνθρωποι των Ιταλών που κατέστρεψαν τα Ελληνικά χωριά της Ηπείρου και συνεργάστηκαν με τους Ναζί διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Υπάρχει άλλωστε πλήθος φωτογραφιών με Αλβανούς να φορούν Γερμανικές στολές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατά των Ελλήνων και των συμμάχων τους.
       Τον τελευταίο όμως καιρό υπάρχει έντονη κλιμάκωση και της τουρκικής προκλητικότητας, οι απαράδεκτες ενέργειες - παρεμβάσεις στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ., ο εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού μας στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και τέλος η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στις τουρκικές φυλακές, φανερώνει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει σοβαρά διπλωματικά και μη προβλήματα. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε δια στόματος Ερντογάν στις 19-03-2018 τα εξής: «Χαιρετίζω τους καταπιεσμένους αδελφούς μας σε Ξάνθη, Κομοτηνή και όλη την Θράκη». Η «Ελληνική κυβέρνηση» δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στην δήλωση Ερντογάν, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τη διεκδικητική στρατηγική της, απειλεί και προκαλεί στην Κύπρο, στο Καστελόριζο, και τη Θράκη. Αυτό όμως που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο είναι η επιπόλαιη στάση του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν υποσχέθηκε την επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών στον Ερντογάν.
       Η προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα και των δυο βασικών υπουργών, που χειρίζονται την εξωτερική πολιτική της χώρας, είναι τεράστια. Θυμίζω ότι μετά τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού μας στα Ίμια, ο κ. Τσίπρας εκθείαζε την αυτοσυγκράτηση, ο κ. Κοτζιάς έλεγε πως στο μέλλον η αντιμετώπιση ανάλογου ζητήματος θα είναι διαφορετική και ο κ. Καμμένος εξαφανίστηκε.

        Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μία ένθερμη περίοδο μπροστά μας, με μια κυβέρνηση, αδύναμη, επικίνδυνη και προπάντων έλλειψη στιβαρής ηγεσίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more