Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη με την σχεδιάστρια μόδας Irina Korneeva


B: Η μόδα πρέπει να είναι μια μορφή απόδραση, οχι φυλάκισης είπε κάποτε ο Alexander McQueen  ποια η διαφορά της μόδας απο το στύλ ;

K: Η μόδα είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και συγχρόνως  μια αντανάκλαση των πολιτιστικών, οικονομικών και πολιτικών διαδικασιών στην κοινωνία.
Το στυλ - μια έννοια διαχρονική και ταυτόχρονα προσωπική.
Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η πολυπολιτισμικότητα και ο ατομικισμός είναι στη μόδα και είναι παγκόσμιες τάσεις. Κοιτάξτε τα μοντέλα που συμμετέχουν σε πασαρέλες και campaigns - είναι διαφορετικής ηλικίας, χρώματος δέρματος, σωματότυπου.

Β: Ποια είναι τα κλασικά  διαχρονικά κομμάτια που μπορεί να έχει μια γυναίκα στην ντουλαπα της ώστε να είναι πάντοτε στην μόδα και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε περίσταση στην ζωή της; Μια μαρινιερα μια μπεζ καρμπαρντίνα ή ενα μαυρο φορεμα;

K: Εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Το Dress Code ανήκει στο παρελθόν. Ο Jean Paul Gaultier, για παράδειγμα, φοράει μια μαρινιέρα ακόμη και με ένα φράκο και η μαρινιέρα έχει γίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Τα ρούχα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να εκφράσετε την προσωπικότητά σας - χρησιμοποιήστε αυτήν τη ευκαιρία και ελευθερώστε τον εαυτό σας.

B: Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης και ποιά είναι τα αγαπημένα σου υλικά με τα οποια δουλεύεις;

K. Η έμπνευση έρχεται τη στιγμή της δουλειάς, οι ιδέες διαδέχονται η μια την άλλη. Η διαδικασία αυτή με ευχαριστεί και πάντα αναζητώ το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορώ να εμπνευστώ απο απολύτως απροσδόκητα πράγματα, η αισθητική μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν την περιμένω. Απλά μου αρέσει να κάνω ρούχα, είναι σαν ένα θέατρο - αλλάζεις το outfit και αλλάζει η εμφάνιση σου τελείως και μαζί της  αλλάζει  και ο κόσμος γύρω σου.
Μπορώ να θαυμάζω ατέλειωτα τα αρχιτεκτονικά κτίρια στο ύφος της Art Nouveau και Expressionism, τους πίνακες του Gustav Klimt και του Edgar Degas. Μου αρέσουν οι καθαρές αέρινες μορφές, μου αρέσει να παίζω με την σιλουέτα, την υφή, τις γραμμές, με το φως και τις σκιές. Εντυπωσιάζομαι με το στύλ Deconstruction και την ασυμμετρία των  Ιαπωνών  σχεδιαστές - Yohji Yamamoto, Rei Kawakubo, Issey Miyake.

Β: Η συλλογή σου παράγεται σε ελληνικές οικογενειακές βιοτεχνίες με αυτόν τον τρόπο λοιπόν στηρίζεις την τοπική οικονομία ποια η φιλοσοφία της εταιρίας σου;

K: Για εμάς αυτός είναι ο πιο λογικός τρόπος παραγωγής. Μπορώ πάντα να είμαι σίγουρη για την καλύτερη ποιότητα. Αποστολή μας είναι να δείξουμε στους πελάτες μας ότι μπορούν  να ντύνονται με ποιοτικά ρούχα σε λογικές τιμές. Κάνουμε αποκλειστικά χειροποιητα επώνυμα ρούχα ενώ έχουμε πολύ χαμηλές τιμές. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να φοράνε  τα ρούχα που κάνω και χαίρομαι όταν γίνονται  αγαπημένα. Λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη του κάθε πελάτη και προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

B: <<Η ποιο θαρραλέα πράξη είναι να σκεφτεσαι εσύ για εσένα>> Coco Chanel θεωρείς πως η σύγχρονη Ελληνίδα έχει άποψη και στύλ είναι σε θέση να εκφράζεται μέσα απο την μόδα;

K: Αυτό είναι βέβαιο. Οι σύγχρονες Ελληνίδες αγαπάνε την μόδα αλλά είναι και πολύ επιλεκτικές, δυναμικές, με ενέργεια και ενεργό ρόλο στη κοινωνία, εκτιμούν και τιμούν τις παραδόσεις και επομένως δεν παιρνούν απαρατήρητες.

B: Περιέγραψε μας της σημερινή συλλογή σου καθώς και τα μελλοντικά σου σχέδια;

K: Τώρα παράγουμε την καλοκαιρινή κολεξιόν 2018, θα είναι πολύ θηλυκή, φωτεινή, πολύχρωμη και σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση. Θα έχουμε πολλά φορέματα με βαθύ ντεκολτέ, ανοιχτή πλάτη, με ντραπέ, με δαντέλες, με πέρλες. Παράλληλα έχω ξεκινήσει την δημιουργία της κολεξιόν φθινόπωρο/χειμώνας  2018 με έμφαση σε  βραδυνά κομμάτια.

Β: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος ;

K: Μπορείτε να μας βρείτε στο site μας www.stylati.fashion και στο Facebook www.facebook.com/Stylati/  .Η έδρα μας είναι στην Καβάλα – στη διάθεση σας να τα πούμε από κοντά.
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more