Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παρεμβάσεις ύψους 490.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας με 4 έργα - Υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά


Στην υπογραφή τεσσάρων (4) συμβάσεων έργων που ξεκινούν το επόμενο διάστημα προχώρησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Οι παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 490.000,00 € και για τα 4 έργα αφορούν συντήρηση οδικού δικτύου, κατασκευή κόμβων ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεις.

«Προχωρούμε στην υλοποίηση τεσσάρων (4) έργων που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση μεταφοράς – προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Δημιουργούμε με τον τρόπο αυτό τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της εμπορικής δραστηριότητας συνδράμοντας στον καθημερινό προσωπικό αγώνα των πολιτών για βελτίωση του επιπέδου ζωής. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έμπρακτα αποδεικνύει, ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες, με έργα που προγραμματίζει, σχεδιάζει, υλοποιεί. Πολύ πρόσφατα άλλωστε εγκρίθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που αφορούν Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες μας συνεχίζουμε την εκτέλεση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού» δήλωσε στο περιθώριο υπογραφής των συμβάσεων η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.

Συγκεκριμένα τα τέσσερα (4) έργα είναι τα παρακάτω:

1.   «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας», Π/Υ: 250.000,00 €, χρηματοδότηση από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους Π.Ε. Πέλλας.

Στην μελέτη περιλαμβάνεται η αποκατάσταση οδοστρώματος σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες προδιαγραφές υλικών και εργασιών, ενώ, θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων όπου απαιτείται. Έτσι, βελτιώνεται η κατάσταση σε σημεία και τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα και θα αντιμετωπιστούν.

2.   «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού κόμβων δικτύου ευθύνης Π.Κ.Μ. εντός ορίων Δήμου Έδεσσας», Π/Υ: 100.000,00 €, χρηματοδότηση από Ιδίους Πόρους Π.Ε. Πέλλας.

Mε την παρούσα μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κόμβους στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, στον κόμβο Περαίας επί της Εθνικής Οδού Έδεσσας - Φλώρινας και στον κόμβο Μαργαρίτας επί της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας-Αριδαίας. Σε κάθε ένα από τα δύο παραπάνω σημεία θα τοποθετηθούν 10 σιδηροϊστοί με φωτιστικά σώματα τύπου led. Με τον τρόπο αυτό η Π.Ε. Πέλλας δημιουργεί συνθήκες διέλευσης με ηλεκτροφωτισμό σύγχρονων προδιαγραφών με γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

3. «Ανάπλαση πέριξ της Επαρχιακής Οδού Σκύδρας – Σεβαστειανών εντός ορίου  απαλλοτρίωσης», Π/Υ: 90.000,00 €, χρηματοδότηση από Ιδίους Πόρους Π.Ε. Πέλλας.

Οι εργασίες του ανωτέρω έργου αφορούν την πλακόστρωση των υφιστάμενων κρασπέδων με παράλληλο καθαρισμό τους από αυτοφυή βλάστηση και φυτικές γαίες. Επίσης, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης - καθαίρεσης τμημάτων κατεστραμμένου σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές ή έχουν διαβρωθεί εξαιτίας της πολυχρησίας και των καιρικών συνθηκών σε μήκος περίπου 30 μέτρων εκατέρωθεν της Επαρχιακής Οδού, καθώς και επανακατασκευή των εν λόγω τμημάτων σκυροδέματος έδρασης των πλακών. Η συγκεκριμένη ανάπλαση, επιβάλλεται τόσο για λόγους ασφαλούς διέλευσης και εύκολης πρόσβασης των πεζών στα όρια της οδού όσο και για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής της περιοχής.

4. «Ανάπλαση λαϊκής αγοράς Κρύας Βρύσης», Π/Υ: 50.000,00 €, χρηματοδότηση από Ιδίους Πόρους Π.Ε. Πέλλας.


Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν επισκευή φθαρμένων τμημάτων οδού, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης των παραγωγών και των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more