Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αρίστος Γαλανός, παρουσίασε το πρόγραμμα των θερινών εκδρομών και του προγράμματος «ΚΑΠΗ και Θάλασσα»


Την έναρξη ενός ακόμη έντονου καλοκαιριού σε μοναδικές εμπειρίες, ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχικής ανάτασης σηματοδοτεί η άφιξη του Μαΐου για τα χιλιάδες μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών!
Πρόκειται για την έναρξη των θερινών εκδρομών-διακοπών, το πλούσιο πρόγραμμα των οποίων ξεκινά την 1η Μαΐου με την ολοήμερη εκδρομή στον Άγ. Νικόλαο Νάουσας, για να συνεχιστεί με δροσερές βουτιές σε παραλίες της Χαλκιδικής, του Ιουνίου Πελάγους και της Πελοποννήσου, όπως επίσης και με πολυήμερες εκδρομές σε κορυφαίους τουριστικούς-ιστορικούς προορισμούς της χώρας έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Όλα αυτά τα… μαγικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες και συνδημότες μας θα συμβούν στο πλαίσιο του μεγάλου και πλούσιου προγράμματος θερινών εκδρομών και εξορμήσεων που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός. Η ενημέρωση των περίπου 10.000 μελών των ΚΑΠΗ του δήμου, τόσο για το πρόγραμμα των εκδρομών όσο και για τον κανονισμό που το διέπουν, ξεκίνησε χθες από τα ΚΑΠΗ του Αγ. Παύλου για να συνεχισθεί σήμερα στη Νεάπολη (5:30 μ.μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ και 7μ.μ. στο Β΄), αύριο, Τετάρτη 25 Απριλίου, στα Πεύκα (6:30 μ.μ.) και να ολοκληρωθεί μεθαύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου, στην αίθουσα Δ.Σ. στις Συκιές (6:30 μ.μ. και για τα τρία ΚΑΠΗ).
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θερινών διακοπών και τουρισμού που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη τη χώρα», σχολίασε ο κ.Γαλανός κατά την παρουσίαση του προγράμματος, καλώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ να τηρήσουν τις προθεσμίες εγγραφών ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. «Ο δήμος μας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων, έχοντας ως σταθερό στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των εκπροσώπων της Τρίτης Ηλικίας, που δικαιούνται πολλά περισσότερα. Μπορεί να είστε απόμαχοι της εργασίας αλλά δεν είστε απόμαχοι της ζωής ώστε να αγνοηθούν τα δικαιώματα της χαράς και της ευημερίας», σημείωσε ο κ. Γαλανός, μεταφέροντας μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, όπως και της αντιπροέδρου του ΔΚΚΠΑ Ελένης Αντωνιάδου, που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων από τα πρώτα ενημερωτικά ραντεβού στα ΚΑΠΗ.
Αναφερόμενος στην υποστήριξη του προγράμματος, ο κ.Γαλανός τόνισε τη μεγάλη οικονομική στήριξη που προέρχεται από το δημοτικό ταμείο, με αποτέλεσμα να διεκδικηθούν και να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις και όροι του σχεδιασμού του επιλέγοντας «τα καλύτερα ξενοδοχεία και τις καλύτερες υπηρεσίες», αλλά και τη διατήρηση της οικονομικής συμμετοχής των εκδρομέων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, η πρώτη… εξόρμηση θα γίνει την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας, και αφορά τα μέλη όλων των ΚΑΠΗ.
Η πενθήμερη εκδρομή έχει ως προορισμούς την Ολυμπία, τα Καλάβρυτα και την Πύλο στην Πελοπόννησο, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε εννέα γκρουπ, με το πρώτο να αναχωρεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και το τελευταίο τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.
Η τετραήμερη εκδρομή έχει ως προορισμούς την Πρέβεζα, την Πάργα και τη Λευκάδα, θα γίνει επίσης σε εννέα γκρουπ, με πρώτη αναχώρηση την Πέμπτη 30 Αυγούστου και τελευταία την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.
Η μονοήμερη εκδρομή θα «ταξιδέψει» τους εκδρομείς στις Σέρρες, και συγκεκριμένα στο Οχυρό του Ρούπελ, στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και στα Άνω Πορόϊα. Αυτή θα γίνει σε οκτώ γκρουπ ξεκινώντας το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και τελειώνοντας την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.
Τέλος, το πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και θάλασσα» θα έχει ως καθημερινό προορισμό τα Φλογητά της Χαλκιδικής, και θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες, με την πρώτη να ξεκινά τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more