Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Σκύδρας με ομιλητή τον Αλέξανδρο Καϊδόγλου.


Στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, η εκδήλωση – διάλεξη που διοργάνωσε ο Δήμος Σκύδρας με ομιλητή τον αρθρογράφο, συγγραφέα και πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας Αλέξανδρο Ν. Καϊδόγλου.
Ο  ομιλητής ανέπτυξε κι ανέλυσε το θέμα: «Η πολιτική ως δυνατότητα αποτροπής της βίας» με πυκνές αναφορές στον φιλόσοφο Αριστοτέλη.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, αφού καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους αναφέρθηκε μ΄επαινετικά λόγια στην προσωπικότητα και στην προσφορά του κ. Καϊδόγλου στον τόπο του και στους ανθρώπους του που τον αγαπούν κι αναγνωρίζουν το έργο του.
Τόνισε, παράλληλα, τον προβληματισμό και την εξέταση του πλαισίου, των διαδικασιών και των δομών που θα πρέπει σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο να εφαρμοστούν για την ανακοπή και την αποτροπή της βίας.
Με επαινετικά λόγια, επίσης, αναφέρθηκαν στον ομιλητή ο καθηγητής φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δεληβογιατζής κι ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες πολλοί από τους οποίους έπλεξαν το εγκώμιο του Αλέξανδρου Καϊδόγλου και μάλιστα ανέσυραν κοινές διαπροσωπικές στιγμές και γεγονότα από το παρελθόν.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης η Δήμαρχος Σκύδρας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Καϊδόγλου και του επανέλαβε την πρόταση της παρουσίας του νέου του βιβλίου στη Σκύδρα, όπως του  είχε προτείνει και για το προηγούμενο.
Δήλωσε, ακόμη,, ότι στην τρέχουσα ή στην επόμενη δημοτική περίοδο ο Δήμος Σκύδρας θα τιμήσει τους αιρετούς Κοινοτάρχες και Δημάρχους από την μεταπολίτευση κι εντεύθεν.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάγδα Παπαδοπούλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νομού Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Καρασμάνης, Αντιδήμαρχοι – Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων – Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σκύδρας, γνωστοί και φίλοι του Αλέξανδρου Καϊδόγλου από τον πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό χώρο.
Σύντομο βιογραφικό του Αλέξανδρου Ν. Καϊδόγλου:
- Γεννήθηκε στη Σκύδρα, το 1944.
- Πρώτος εκλεγμένος Κοινοτάρχης Σκύδρας της μεταπολίτευσης με δύο συνεχόμενες θητείες.
- Εισηγητής σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης σ΄επίπεδο συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης του Νομού Πέλλας και της χώρας.
 -Πολιτεύθηκε στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου έδωσε την ονομασία του συνδυασμού «Νομαρχιακή Αναγέννηση» του Γιάννη Γκλαβάκη κι ορισμένες ιδέες για την αποστολή του θεσμού.
 -Αρθρογραφούσε κατά περιόδους σ΄εφημερίδες του Νομού μας.
 -Από το 2004 είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
-Επί δυόμιση χρόνια παρακολούθησε τις παραδόσεις μεταπτυχιακών σπουδών για θέματα πολιτικής φιλοσοφίας από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωκράτη Δεληβογιατζή,
-Ομιλητής σε αρκετά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια φιλοσοφικού, πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
 -Σύμβουλος της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών με 6.500 μέλη στον Ελληνισμό της Διασποράς και στην Ελλάδα, μ΄έδρα τη Θεσσαλονίκη.
  -Είναι νυμφευμένος με την Αλίκη Γρίβα κι έχουν αποκτήσει δύο θυγατέρες: τη Θεοδοσία, φιλόλογο, θεατρολόγο, συγγραφέα και την Κατερίνα που είναι νομικός κι ασκεί το λειτούργημα του δικαστή , ως πρωτοδίκης.
-Είναι κάτοχος πτυχίου εκτελωνιστή και άσκησε το αντίστοιχο επάγγελμα στη Σκύδρα μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Από το 2012 ζει στη Θεσσαλονίκη ασχολούμενος με τη συγγραφή βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου