Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ - Τελευταίες παραστάσεις για τους μαθητές


Με τις δυο τελευταίες παραστάσεις για τους μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ολοκληρώνεται η «παραμονή» του έργου του Νηλ Σάϊμον «Οι Ηλίθιοι» στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Αυτό παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος της θεατρικής παιδείας και αγωγής που υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους από 13.000 μαθητές όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν δωρεάν επιλεγμένες παραγωγές της κρατικής σκηνής και να μυηθούν από τους συντελεστές τους στη τέχνη του θεάτρου.
Οι δύο τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, και την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 11 π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Αυτές πρόκειται να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης, του Γυμνασίου Πεύκων και του ΕΠΑΛ Νεάπολης, ενώ σήμερα και χθες τις παραστάσεις παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Συκεών και του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης.
«Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που μπορούμε να δίνουμε σε όλους τους μαθητές των σχολείων ποιοτικά ερεθίσματα θεατρικής παιδείας, όπως μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της δημοτικής Αρχής για επέκταση και διεύρυνση τέτοιων πρωτοπόρων προγραμμάτων.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Οι Ηλίθιοι», τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο παρακολούθησαν 1.395 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, ενώ με την ολοκλήρωση των παραστάσεων (συνολικά δέκα) ο αριθμός των μαθητών θα έχει αυξηθεί στις 2.580. Να αναφερθεί επίσης ότι η παραγωγή του ΚΘΒΕ έκανε πρεμιέρα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ξεκινώντας την περιοδεία από το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, το οποίο κατά τις ημέρες των παραστάσεων κατακλύζονταν από το θεατρόφιλο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more