Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πιστοποίηση των Διασωστών του ΔΙΕΚ Έδεσσας στις Βασικές Τεχνικές Διατήρησης Ζωής BLS




Το Σάββατο του Λαζάρου 31/3/2018, οι σπουδαστές του τμήματος "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά, μέσω προσομοίωσης, στις βασικές τεχνικές διατήρησης της ζωής (BLS) όπως ΚΑΡ.ΠΑ. (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση), Θέση Ανάνηψης, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, και να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης (ERC). 
Το BLS (Basic Life Support) είναι ένα πρωτόκολλο ιατρικής φροντίδας το οποίο χρησιμοποιείται σε ασθενείς ή θύματα από τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή τους, μέχρι ο ασθενής να λάβει πλήρη ιατρική φροντίδα. Οι εκπαιδευόμενοι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΙΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ, ως μελλοντικοί επαγγελματίες στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στις κατάλληλες μονάδες (ΕΚΑΒ, Ιατρικά Κέντρα κ.α.), εμπλούτισαν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σχετικά με τις τεχνικές διατήρησης της ζωής των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας. Η πολύτιμη αυτή εκπαίδευση έλαβε χώρα στο ΙΕΚ Έδεσσας και διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτών του ΙΕΚ και εν ενεργεία διασωστών του ΕΚΑΒ, κ. Στανίση Πέτρο, Γιακουμή Αναστασία και Μπούζμπα Ηλία. Στο σεμινάριο πήραν επίσης μέρος οι διασώστες του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών Μποζατσίουδης Στέλιος και Σιώντας Ιωάννης, καθώς και ο Διευθυντής του προγράμματος Νίκος Γκούρτσας (ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης), εκπαιδευτής ERC, ο οποίος και έχει τη δυνατότητα να πιστοποιεί εκπαιδευόμενους στο εν λόγω πρόγραμμα.
Η Διεύθυνση του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους ανωτέρω, που αψηφώντας το γεγονός πως βρισκόμαστε σε περίοδο αργιών και εκτός λειτουργίας του ΙΕΚ, δέχθηκαν να υλοποιήσουν το σημαντικό αυτό σεμινάριο, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη σημαντική ειδικότητα του ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ που μόνο το ΙΕΚ Έδεσσας έχει την τιμή να λειτουργεί φέτος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more