Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«Ανοίγει η αυλαία» της 13ης Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών


«Ανοίγει» την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 η «αυλαία» της 13ης Μαθητιάδας, που θα διεξαχθεί για ακόμη μία χρονιά στην Πρώτη Σερρών. Πρόκειται για το μεγάλο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει κάνει τις Σέρρες να ακουστούν σε όλο τον κόσμο.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωσε πως η Μαθητιάδα αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός, όπου μαθητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αγωνίζονται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας. Επισήμανε επίσης τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στη διοργάνωση και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και φέτος η εκδήλωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στέκονται πάντα αρωγοί σε προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και γι’ αυτόν το λόγο στηρίζουν εμπράκτως την Μαθητιάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Μαθητιάδας Γιάννης Κυριακίδης τόνισε πως για πέντε μέρες 750 μαθητές από 41 σχολεία, 100 συνοδοί και 350 εθελοντές θα συμμετάσχουν στην Μαθητιάδα, η οποία για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους φορείς που ενισχύουν οικονομικά την εκδήλωση και κάλεσε τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφθούν την Πρώτη και να παρακολουθήσουν από κοντά την Μαθητιάδα.

Παρουσιαστής θα είναι για ακόμη μία χρονιά ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος επισήμανε την αγάπη και το μεράκι των διοργανωτών και εξέφρασε τη χαρά του που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί και ο ίδιος αναπόσπαστο «κομμάτι» της Μαθητιάδας.

Η Τελετή Έναρξης της Μαθητιάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/5 στις 20.00 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης και από την επόμενη ημέρα έως και τις 22 Μαΐου θα διεξάγονται τα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, θα υπάρχουν όπως κάθε φορά  και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Εκθέσεις, επιστημονικά εργαστήρια, διαλέξεις, διαγωνισμοί κ.ά. εντάσσονται στο πολιτιστικό πλαίσιο της διοργάνωσης , όπως επισήμανε η Ταμίας της Μαθητιάδας Ευαγγελία Τόλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more