Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Α. Σκοπιανό
 
Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας, όταν επί μήνες διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και χλευάζοντας τις ευαισθησίες του. Η Νέα Δημοκρατία έχει εξ αρχής επισημάνει ότι δεν νοείται καμία συμφωνία, χωρίς την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως των προϋποθέσεων που έχει θέσει. Από τις δηλώσεις του δεν προέκυψε τίποτα νεότερο. Τα κρίσιμα ζητήματα που έχει θέσει η Ν.Δ. και Πρόεδρός της παραμένουν αναπάντητα. Χρειάζεται λύση ενιαία, συνολική και τελική. Λύση που θα σέβεται την ιστορία και θα ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες των Ελληνικού λαού. Λύση χωρίς ασάφειες, εκκρεμότητες και ουρές για το μέλλον. Αυτό αφορά σε όλα τα σημεία:
· Στην εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας.
· Στα κρίσιμα ζητήματα της εθνότητας και της γλώσσας.     
· Στην απολύτως απαραίτητη αλλαγή  του Συντάγματος των Σκοπίων.
· Στην εφαρμογή του ονόματος για όλες τις χρήσεις, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση, για συνολική και ενιαία λύση είναι η  συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Τονίζουμε ότι η συνταγματική αλλαγή αφορά τόσο το  erga omnes όσο και την απάλειψη των αλυτρωτισμών. Η Ν.Δ. τόνισε εξ αρχής ότι δεν θα δεχθεί την παραπομπή της εφαρμογής της όποιας συμφωνίας σε μελλοντικές δόσεις. Με τη θέση αυτή, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει ασφάλεια και βεβαιότητα εφαρμογής της συμφωνίας.  Και αυτό δεν γίνεται χωρίς προηγουμένως να έχει αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
Τα Σκόπια οφείλουν να κατανοήσουν ότι χωρίς αμοιβαία αποδεκτή και οριστική λύση δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος  στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική τους πορεία. Όλα αυτά θα κριθούν σε λεπτομέρεια με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, χωρίς την παραμικρή μετακίνηση από τις θέσεις του κόμματος, όπως τις έχει αναπτύξει ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Εάν ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι έχει κάτι να πει, στη Νέα Δημοκρατία είναι πάντα ανοικτοί σε κάθε ενημέρωση. Αλλά είναι μάλλον παράδοξο να αισθάνεται ξαφνικά την ανάγκη να παράσχει τώρα ενημέρωση στα κόμματα από όσα είπε και ο ίδιος χθες, μάλλον δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια ενημέρωση, καθώς  
 
Β. Για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.
 
Ο Τομεάρχης Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, που εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, επανέλαβε ότι το θέμα αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ρύθμιση της δυνατότητας των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους. Είναι συνδεδεμένο γιατί είναι ζήτημα ισοπολιτείας, ισονομίας και βασικών εκλογικών δικαιωμάτων που σήμερα αποστερούνται οι Έλληνες οι οποίοι έχουν φύγει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και προγενέστερα. Η Νέα Δημοκρατία θα συναινέσει και θα συμπράξει μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ενιαία ρύθμιση και σε καμία άλλη περίπτωση. Απ’ ό,τι φάνηκε ο Υπουργός επιμένει να βλέπει ξεχωριστά τα θέματα αυτά .Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην πρόταση νόμου που έχει, ήδη από το 2016, κατατεθεί στη Βουλή. Και βέβαια επιμένουν ότι τα δύο αυτά θέματα επιβάλλεται να ρυθμιστούν μαζί.
 
Υπενθυμίζεται πως, όταν συζητείτο το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία που προέβλεπε αφενός την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και αφετέρου ρυθμίσεις που θα παρείχαν στους εκτός συνόρων Έλληνες εκλογείς - δηλαδή στους  Έλληνες του εξωτερικού, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους - να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  την απέρριψε. Δεν ήθελε τότε ούτε καν να ακούσει για κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Τώρα υιοθετεί την πρόταση αυτή, αλλά αρνείται να δώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Και αυτό, γιατί φοβάται την ψήφο τους.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είναι η δεύτερη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που επιχειρεί η Κυβέρνηση. Είναι λοιπόν υπεκφυγή να υπόσχεται και τρίτη, αλλαγή. Είναι αδιανόητο στη διάρκεια μιας θητείας να υπάρχουν τρεις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.
Παράλληλα, όπως αναγνωρίζει και η Κυβέρνηση  για να μπορέσουν οι Έλληνες εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής τους  χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια αναβολής.
Η άρνηση της Κυβέρνησης να δεχτεί την πρότασή της Νέας Δημοκρατίας έχει ταξικό χαρακτήρα. Διότι αφορά κυρίως τους πιο αδύναμους οικονομικά, αφού οι πιο πλούσιοι έχουν την άνεση να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Πέρα δηλαδή από την εθνική, τη δημοκρατική και ηθική διάσταση, υπάρχει και μια διάσταση ταξική.
 
Γ. Novartis
 
Πρόκειται για άλλη μια παράσταση στο πλαίσιο μιας αυταπόδεικτης σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του. Και η μεθόδευση αυτή – φαιδρή και άθλια – πλήττει το κύρος της Βουλής. Διότι αρχικά, η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποφάσισε πως η Βουλή είναι αρμόδια να εξετάσει την υπόθεση και τώρα αποφασίζει πως είναι αναρμόδια. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της Αντιπολίτευσης πρότεινε την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής απέρριψε πρόταση, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να συζητήσει για την αρμοδιότητά της και να μην ερευνήσει τίποτε. Επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς προφανής στόχος της ήταν απλώς να σπιλώσει 10 πολιτικούς της αντιπάλους, ανάμεσα στους οποίους -μην το ξεχνάμε- είναι και δύο πρώην πρωθυπουργοί. Αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες, να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, να μην επιτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας. Και αυτό επιβεβαιώνει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις συνιστούν άθλια σκευωρία.
 
Η Επιτροπή δεν προχώρησε στην ουσιαστική εξέταση των ζητημάτων της δικογραφίας, ούτε στην εξέταση των εμπλεκόμενων προσώπων και των μαρτύρων, γιατί ήξερε ότι θα αποκαλύπτονταν η σκευωρία, οι ψευδομάρτυρες, τα χαλκεία της Κυβέρνησης και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί της ψευδομαρτυρίας. Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού Κράτους» απεδείχθη στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών.
 
Δ. Δημοσκοπήσεις
 
Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που είναι πια κοινός τόπος: Ότι η Ν.Δ. όχι μόνον έχει κατακτήσει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία, αλλά και ότι κινείται πλέον σε τροχιά αυτοδυναμίας ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών. Το εντυπωσιακό -με τις δύο αυτές δημοσκοπήσεις- είναι ότι παρά τη συστηματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει μέσω των εφημερίδων και των sites που ελέγχει ότι τάχα η ψαλίδα κλείνει, αυτή αντιθέτως διευρύνεται όπως άλλωστε η διαφορά που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα σε όλες τις συγκριτικές ερωτήσεις που τους αφορούν.
Επιβεβαιώνεται έτσι και με στοιχεία η κοινή αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας βρίσκεται σε αποδρομή και ο κ. Τσίπρας απλά, παίζοντας με το χρόνο των εκλογών, προσπαθεί να διαχειρισθεί την ήττα του, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών προεξοφλεί τη νίκη της Ν.Δ. πιστεύοντας -και δικαίως- ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more