Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Απάντηση του Γ. Οτουτζίδη στην διαγραφή του από την ΟΝΝΕΔ


 Φωτογραφία του Γιάννης Οτουντζίδης.Α.
Μεγάλο θέμα έχει ανακύψει αναφορικά με την διαγραφή του εκλεγμένου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας Γιάννη Ουτουτζίδη με από δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ο κος Οτουτζίδης επιτίθεται ευθέως προς τον πρόεδρο της Κεντρικής ΟΝΝΕΔ κο Ζερβό αφήνοντας να εννοηθεί ότι λόγω παλαιότερων συγκρούσεων του την είχε «στημένη» και ότι η διαγραφή έγινε στο βωμό επικοινωνιακών παιχνιδιών. Ακόμη ξεκαθαρίζει τα πράγματα και τονίζει ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του καθώς θεωρεί αξιοπρεπή τη την στάση των χιλιάδων Πόντιων που δεν επιτέθηκαν στον κο Μπουτάρη και όχι αυτών των λίγων που βιοπράγησαν.  Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του καθώς και το ιστορικό και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ:

Κε Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ

σας απαντώ με ανοικτή επιστολή και όχι στο αρμόδιο όργανο, το πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ όπως θα ήταν το ορθό, γιατί αυτό τον τρόπο εσείς τον επιλέξατε. 
Αλήθεια ποιος σας έδωσε το δικαίωμα διαγραφών; Δικαίωμα που ανήκει μόνο στο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ.
Ποιο σεβασμό δείχνεται στους κανονισμούς λειτουργίας του όταν δεν μου δώσατε το στοιχειώδες δικαίωμα στις αρχές του δικαίου, να διευκρινίσω ή να υπερασπιστώ τις απόψεις μου. 
Το κάνατε 
Από άγνοια; Προφανώς όχι.

Από εμπάθεια στο πρόσωπο μου λόγω παλαιότερης μεταξύ μας έντασης; Ίσως
Υπακούοντας στο κλίμα που επέβαλαν τα Μ.Μ.Ε. όπου ο κος δήμαρχος ξαφνικά γίνεται θύμα και αγιοποιείται; Πιθανώς.
Με διαγράψατε από εκλεγμένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πέλλας ως άμεσο και εύκολο θύμα σε επικοινωνιακά παιγνίδια.
ΓΙΑΤΙ;
Ποιο είναι το έγκλημα μου ; 
Εγώ είπα: « …. Η ΒΙΑ έχει πάντα αιτία, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ σε όποια μορφή κι αν υπάρχει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του φερθήκαν με αξιοπρέπεια κιόλας.»

Αγνοείται σκόπιμα την αρχή της πρότασης μου, όπου απερίφραστα καταδικάζω την ΒΙΑ λεκτική και σωματική και προφανώς δεν επικροτώ. 
Η έκφραση μου: «.. του φερθήκαν με αξιοπρέπεια κιόλας» αφορά τους χιλιάδες πόντιους και όχι τους ελάχιστους που του επιτέθηκαν λεκτικά ή σωματικά, τους οποίους, στην αρχή της ίδιας παραγράφου κατακρίνω.

Έχετε αντιληφθεί ότι οι απόψεις που στήριξα σε άλλα σημεία της δήλωσης εκφράζουν την ψυχή του μέσου Έλληνα, των Νεοδημοκρατών, όλων των Ποντίων και έχει την συντριπτική στήριξη του απλού πολίτη, του αγνού Νεοδημοκράτη, των στελεχών μας στην Πέλλα και όλη την Ελλάδα;
Ξέρετε για εμάς τους Πόντιους, που οι οικογένειες μας έχουν νεκρούς ανάμεσα στις 353.000 ψυχές της γενοκτονίας που ακόμη περιμένουν δικαίωση, η 19η Μαΐου είναι μέρα πένθους, κηδείας, μνημόσυνου μνήμης και όχι μισούς με υψηλό συναισθηματικό φορτίο και δεν ανεχόμαστε κανείς να την προσβάλει με λόγο ή παρουσία. 

Δεν στηρίζω ακραίες απόψεις και κόμματα. 
Σέβομαι την Δημοκρατία και τον άνθρωπο. 
Αγαπώ όμως την πατρίδα μου και σέβομαι τις άξιες της. 

λοιπόν κε πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ εγώ δεν είμαι  ασαφής και νερόβραστος, αλλά παραμένω σταθερός στα δημοκρατικά πιστεύω μου. Είμαι της ουσίας και όχι της εφήμερης επικοινωνίας ή των εντυπώσεων. 
Παραμένω Δημοκράτης, φιλελεύθερος, δεξιός, πατριώτης. Νεοδημοκράτης, αληθινός, τολμηρός, ειλικρινής, αυθεντικός, αυθόρμητος και όχι υπολογιστής.
ΜΑΧΟΜΑΙ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, έθνους, πατρίδας, που υπάρχουν στην Ιδρυτική διακήρυξη και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της. Εντάχθηκα και παραμένω σ αυτήν. Εσείς μάλλον «ή τις αγνοείται ή τις ξεχάσατε» και θα ήταν καλό να τις φρεσκάρετε στην μνήμη σας.

Ιωάννης Οτουντζίδης
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ν.Πέλλας

Κ. Δερβός πρόεδρος ΟΝΝΕΔ : Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας θέτει τον εαυτό του εκτός Οργάνωσης


Σχετικά με  δημοσιεύματα που αφορούν σε ανάρτηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ως ΟΝΝΕΔ αντιδράσαμε άμεσα και καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, απαιτώντας τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση μας απέναντι σε κάθε μορφή παράνομης βίας και είναι η μόνη επίσημη θέση της Οργάνωσης.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας θεωρεί «αξιοπρεπέστατη» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τότε θέτει τον εαυτό του εκτός Οργάνωσης και ήδη από την περασμένη Δευτέρα που προέβη στο συγκεκριμένο σχόλιο έχει πάψει να ανήκει σε αυτή.

Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι οξύτατη όπου και όποτε πρέπει, αλλά θα παραμένει αντιπαράθεση λεκτική. Πράξεις βίας ή επιδοκιμασία αυτών αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων πολιτικών χώρων, είναι όμως αδιαπραγμάτευτα πέρα από την ιδεολογία μας, πέρα από το εθνικό συμφέρον. Ως εκ τούτου, δεν είναι ανεκτές.
.

Το κείμενο με τις δηλώσεις Οτουντζίδη όπως δημοσιεύθηκε στο pellanews:

«19 Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κάθε χρόνο οι Ποντιακές Οικογένειες αλλά και αρκετοί ακόμη τιμούν με την παρουσία τους εκείνες τις 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν και βιάστηκαν κάτω από τις εντολές του Τούρκου Κεμάλ Ατατούρκ! Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Χώρα και τιμούμε αυτή την ημέρα είναι γιατί, πλην όλων των άλλων αυτές οι ψυχές δεν μπόρεσαν να έχουν ένα τάφο, δεν μπόρεσαν να τους μοιρολογήσουν οι συγγενείς τους, δεν μπόρεσαν να τους διαβάσει ένας ιερέας και να τους ανάψουμε ένα κερί, αλλά ούτε μπόρεσαν να βρουν δικαίωση ακόμη και Σήμερα!».

Ο γαλάζιος Πρόεδρος της Νεολαίας της Πέλλας σημειώνει πως «στο συμβάν οι συγγενείς των ψυχών αυτών, γνωστοί άγνωστοι, μαζεύτηκαν όλοι μαζί με τα παιδιά τους για να επαληθεύσουν ότι δεν έφυγαν άδικα, και πως εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε, εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές για πάντα, και βρέθηκε ένας "ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ" στην δική μας κηδεία να βεβηλώνει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους Νεκρούς μας. Εύχομαι σε κανέναν συγγενή σας να μην βρεθεί ΠΟΤΈ κανένας ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ να κάνει κάτι Παρόμοιο!!!».

«Τέλος θα ήθελα να ξανά τονίσω πως η ΒΙΑ πάντα έχει αιτία, σίγουρα είναι καταδικαστέα σε όποια μορφή και αν υπάρχει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω του φέρθηκαν αξιοπρεπέστατα κιόλας!», όπως τονίζει και υπογραμμίζει ότι «η Ιστορία είναι Ιερή και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει για Δημοκρατία όταν ο ίδιος καταλύει την Δημοκρατία!». «Ζήτω ο Πόντος», είναι τελικό σημείο της τοποθέτησης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου