Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

To SKG Bridges Festival … συναντά τον δήμο Νεάπολης- Συκεών ♦ Μουσική, ποίηση, θέατρο, περφόρμανς, αύριο, Πέμπτη 10 Μαΐου στη Νεάπολη


Με μεγάλες δόσεις ταλέντου, νεανικής και πολυπολιτισμικής αύρας και δημιουργικότητας θα πλημμυρίσει, Πέμπτη 10 Μαΐου, από τις 7 μ.μ. έως και τις 9 μ.μ., η Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Δ.Ε. Νεάπολης, στο πλαίσιο του SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη, με όλες τις δράσεις δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.
Στηρίζοντας και επιδιώκοντας κάθε πολιτισμική δράση που εξυπηρετεί την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και έκφραση, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα η Πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, θα μεταμορφωθεί αύριο το απόγευμα σε ένα σταυροδρόμι τεχνών, φιλοξενώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι από το μεγάλο πάρτι πολιτισμού που γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα,  από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα χαρίσει στο κοινό στιγμές crossroad music, ενώ στη συνέχεια, από τις 8 έως τις 8.30 μ.μ., νέοι ηθοποιοί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας θα «ταξιδέψουν» μέσα από Ποιητικά Αναλόγια τα κείμενα νέων ποιητών της Θεσσαλονίκης, σε ένα ποιητικό αμάλγαμα γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση. Τέλος, θα ακολουθήσει, από τις 8.30 έως τις 9 το βράδυ, η act free to re- act performance του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη με τη συμμετοχή φοιτητών και νέων καλλιτεχνών.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη σύμπραξη όλων των κρατικών πολιτιστικών φορέων, δημιουργικών ομάδων και πρωτοβουλιών της πόλης και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που θέλουν να δημιουργήσουν, να ακυρώσουν τα σύνορα, να συναντηθούν και να παράγουν νέες συνθέσεις.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται συνολικά σε 22 χώρους της Θεσσαλονίκης, όπως το Λιμάνι, η παλιά και νέα παραλία, το ΜΜΘ, το Βασιλικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, η Ροτόντα, τα Λουτρά Παράδεισος, η Ρωμαϊκή Αγορά, η πλατεία Εμπορίου, το ΚΩΘ, το Γεντί Κουλέ, οι πλατείες Κορδελιού και Νεάπολης και η Μονή Λαζαριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more