Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (28/5), το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο "Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης των Καλλιτεχνικών δράσεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από τους περίπου τριακόσιους μαθητές που συμμετείχαν φέτος στα καλλιτεχνικά τμήματα της ενορίας. Στους τρεις ορόφους του Πνευματικού Κέντρου φιλοξενούνται έργα αγιογραφίας, πυρογραφίας, ξυλογλυπτικής, παιδικές κατασκευές, έργα παιδικής ζωγραφικής, χειροποίητο κόσμημα, χαλκογραφία καθώς και πλεκτά είδη και χειροποίητα ενδύματα.

Στην αρχή της εκδήλωσης τελέσθηκε ο αγιασμός και στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης παρουσίασε τις καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό επαινώντας τους υπευθύνους των τμημάτων και τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι σκοπός όλων των δράσεων είναι να πλησιάσουν οι άνθρωποι την Εκκλησία και να γνωρίσουν το Θεό ώστε να ομορφύνουν την ζωή τους.
Μετά τον αγιασμό την έκθεση επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος θαύμασε όλα τα έργα και συνεχάρη προσωπικά όλες τις υπευθύνους των τμημάτων. Η παρουσία του επισκόπου έδωσε χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση, αλλά και στους επισκέπτες οι οποίοι κατέκλυσαν το πνευματικό κέντρο.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.) μέχρι και την Δευτέρα 4 Ιουνίου.

Επισκέψεις σχολείων μπορούν να γίνονται τις πρωινές ώρες μετά από συνεννόηση στο τηλ. 6972446017.

Οι εγγραφές στα τμήματα των δράσεων για τη νέα κατηχητική χρονιά (2018-2019) ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more