Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Τα εύσημα για την δημιουργικότητα της πήρε η ομάδα Αμπελοπαραγωγών ΆΙΓΕΣ΄΄ Κρύας Βρύσης από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χ΄΄δάκη μένοντας ταυτόχρονα εντυπωσιασμένος και από την Κρύα Βρύση !


Εμβόλιμη επίσκεψη στην Κρύα Βρύση, προερχόμενος από τα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στην Ομάδα Αμπελοπαραγωγών ΄΄ ΑΙΓΕΣ΄΄ πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ.  Κ. Κωστής Χ΄΄δάκης στα πλαίσια της επίσκεψης του σήμερα Σάββατο στο νομό Πέλλας συμμετέχοντας σε διευρυμένη σύσκεψη της ΝΟΔΕ Πέλλας στην Έδεσσα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τον πρώην υπουργό συνόδευε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Ουραηλίδης Θεοδόσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας κ. Αμιτζόγλου Λύσανδρος, (Κρυαβρυσιώτες και οι δύο) ο Τομεάρχης κ. Πλιόγκας Ηλίας, ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Βουλευτής κ. Καρασμάνης, ο πρ. Βουλευτής κ. Τζαμτζής. Τον  καλωσόρισε ο Αν. Γραμματέας της Ομάδας κ. Παπαδόπουλος Γιώργος διαβάζοντας τον επιστολή που ετοίμασε η Ομάδα Αμπελοπαραγωγών και την οποία παρέδωσαν στον κ. Χ΄΄δάκη.  ( επισυνάπτεται παρακάτω )

   Ο Πρώην Υπουργός αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την φιλοξενία τους δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την κωμόπολη της Κρύας Βρύσης για τους νοικοκυρεμένη εικόνα της , το άριστο πολεοδομικό σχέδιο  και τις οικίες που διαθέτουν κήπους ! Συνεχάρη την Ομάδα για την απόφαση της να δημιουργηθεί μέσα σ΄ ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και συγκυρία για την χώρα μας και ιδιαίτερα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Τόνισε ότι όταν με το καλό έρθει στην κυβέρνηση η Ν.Δ. θα στηρίξει κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα όπως καλή ώρα τέτοιες ομάδες παραγωγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ΄΄ κρατάω την φράση του πρόεδρου, της Ομάδας, ότι εσείς ( οι παραγωγοί) θέλετε να δουλέψετε στον τόπο σας και εμείς (ως κυβέρνηση ) να υλοποιήσουμε το νομοθετικό εκείνο πλαίσιο αλλά και τις συνθήκες για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην χώρας μας.

   Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρο της Ομάδας κ. Κούσης Λ. Αθανάσιος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για την επίσκεψή του στην έδρα της Ομάδας, τόνισε εμφατικά στον Αντιπρόεδρο,  ότι η Κρύα Βρύση ήταν ένα καπνοχώρι το οποίο τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε ν΄ αλλάξει άρδην τις παραγωγές της στρεφόμενη σε δεντρώσεις καλλιέργειες, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και εμείς στα αμπέλια. Μία απόφαση που πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε καν στο μυαλό κανενός συντοπίτη μας γεωργού . Παρ΄ όλ΄ αυτά ξεκίνησε δηλά δηλά η παραγωγή Αμπελιού και  14 Αμπελοπαραγωγοί αποφάσισαν την δημιουργία πριν από 7 περίπου μήνες της Ομάδας Αμπελοπαραγωγών ΄΄ ΑΙΓΕΣ΄΄ CRAEPS .
   Τον λόγο πήρε και ο Βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος τόνισε ότι μέσα σε 6,5 μήνες θητείας του επί κυβερνήσεως Σαμαρά δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες τόσο στο εσωτερικό αλλά κυρίως στην Ε.Ε. με πάνω από 17 προσωπικές του παρεμβάσεις, δημιουργώντας εκείνες τις συνθήκες στήριξης της αγροτικής οικονομίας πάνω στις οποίες ακόμα και σήμερα ο σημερινός Υπουργός κ.Αποστόλου σε στις δικές μας εκείνες πρωτοβουλίες λειτουργούν έχοντας μείνει όμως στάσιμοι στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα.

Στην συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση με τον κ. Χ΄΄δάκη να ακούει τους παρευρισκόμενους αφήνοντας στο τέλος θετικές εντυπώσεις και εικόνες για την επόμενη ημέρα με κυβέρνηση την Ν.Δ., τις οποίες όπως χαρακτηριστικά έλεγαν και ορισμένοι παρευρισκόμενοι τις επιθυμεί διακαώς όλος ο κόσμος.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Αντιπρόεδρε,

Τον Σεπτέμβριο του 2017 μια μικρή ομάδα αμπελοπαραγωγών αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “ΑΙΓΕΣ” με αγάπη και όραμα για την καλλιέργεια σταφυλιού GRIMSON (και άλλων προϊόντων όπως ροδάκινων, βερίκοκων, λωτών, μήλων), εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης μιας ανταγωνιστικής παρουσίας στην αγορά και πολλή όρεξη για δουλειά. Στην εποχή της κρίσης και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο η συσπείρωση στη βάση του 2ου Πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) ήταν για μας ο μόνος δρόμος για να οδηγηθούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή επιδοθήκαμε στον αγώνα ένταξης μας στο Μέτρο 9.1 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) με την προσδοκία να μπορούμε συλλογικά να προμηθευόμαστε τα εφόδια και τον μηχανολογικό μας εξοπλισμό στις χαμηλότερες δυνατές τιμές και να επιτυγχάνουμε να πωλούμε τα προϊόντα μας στις υψηλότερες τιμές της αγοράς. Σήμερα το έχουμε καταφέρει αυτό και ο Α.Σ. ΑΙΓΕΣ είναι πλέον μια αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών που στοχεύει να διαμορφωθεί σε μια υπολογίσιμη ανταγωνιστική δύναμη στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε προμηθευτεί τα πρώτα μας εργαλεία (επαγγελματικά ψαλίδια κοπής και κράνη) σε τιμές κόστους (50% χαμηλότερα) και ότι ετοιμάζουμε επιχειρηματικές μελέτες για την αγορά, μεταξύ άλλων, και επαγγελματικού χώρου με τις απαραίτητες, για τις δράσεις μας, εγκαταστάσεις.
Τα προβλήματα, όμως, ασφαλώς συνεχίζουν να υπάρχουν και να δυσκολεύουν τις προσπάθειές μας με την ασάφεια και αστάθεια των κυβερνητικών θέσεων και τον τεράστιο όγκο της γραφειοκρατίας να είναι τα κυριότερα από αυτά. Ορισμένα από τα καίρια θέματα που μας απασχολούν είναι:

1.    Φορολογικό / Ασφαλιστικό. 
2.    Δυνατότητες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 
3.    ΕΛΓΑ (άμεση πληρωμή αποζημιώσεων).
4.    Διευκόλυνση γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Με την πεποίθηση ότι το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα θα σας δώσει τη δύναμη να στηρίξετε νέες προσπάθειες που μπορούν να ενισχύσουν και να αλλάξουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας, ο  Α.Σ. ΑΙΓΕΣ ζητά και αναμένει την πολύτιμη αρωγή σας για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων, αλλά, και εκείνων που τυχόν θα ανακύψουν στο μέλλον. Άλλωστε, η προσωπική σας πορεία αποδεικνύει ότι μπορείτε να βρίσκετε λύσεις και ότι έχετε την ικανότητα να κάνετε πράξη τις λύσεις αυτές. Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι με εφόδια την πολυετή πείρα και εξειδίκευσή μας, την πίστη στο όραμά μας και τη δική σας προστασία και συνδρομή θα δημιουργήσουμε παράδοση για τα «σταφύλια Κρύας Βρύσης» τονώνοντας αποφασιστικά τόσο την τοπική όσο και την εγχώρια οικονομία.




Με εκτίμηση,
ΑΙΓΕΣ
Οργάνωση Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more