Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΔΕΣΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Απ  άκρη σ άκρη στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος, το εξωτερικό αλλά και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Αποφασισμένοι πλέον  είναι οι διαδηλωτές να μείνουν στους δρόμους και τις πλατείες,  όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνώντες για το αντίθετο.  Οι φωνές , τα λόγια , οι ψυχές , οι καρδιές  ενώθηκαν, έγιναν ένα και βροντοφώναξαν προς όλους εκείνους που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της πατρίδας: «  Είμαστε Ενωμένοι » και μπορούμε πολλά να κάνουμε, γιατί  όταν ο λαός θέλει ανατρέπει καταστάσεις.
Δύο συλλαλητήρια βροντερά πραγματοποιήθηκαν στο Ν. Πέλλας . Το ένα στην Έδεσσα και το άλλο στα Γιαννιτσά.

Στην Έδεσσα χιλιάδες πολίτες βγήκαν στο δρόμο και βροντοφώναξαν  συνθήματα  για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι Έλληνες   ενωμένοι  ανατρέπουν  ακόμα και τα πιο δύσκολα. Τα συλλαλητήρια είναι η απάντηση στις προσπάθειές αυτών που επιδιώκουν να  καθηλώσουν τους  πολίτες στον καναπέ αδιάφορους  και να  τους μετατρέψουν σε όχλο, τα σχέδιά τους  δεν έχουν ευδοκιμήσει και ούτε πρόκειται. Υπάρχει  εγρήγορση, οι Ελληνικές ψυχές  περιδιαβαίνουν τα σύνορα  ολόγυρα και νοιάζονται για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.
Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου στην Έδεσσα βρέθηκαν: ο σεβασμιότατος  μητροπολίτης Εδέσσης- Πέλλης και Αλμωπίας κ. κ. Ιωήλ,  η αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά, ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, η δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο πανεπιστημειακός καθηγητής  κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.  Γιώργος Πατούλης. Μαζί και όλος ο Ελληνισμός : Κύπρου, Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά,… αλλά  και ο Παύλος Μελάς και οι γηγενείς Μακεδονομάχοι που αγωνίστηκαν ενάντια στην τουρκοκρατία, αλλά και τη βουλγαρική εξαρχία που κάτω από τη μύτη των τούρκων προσπαθούσε να οικειοποιηθεί τη γη των Μακεδόνων για να βγει στο Αιγαίο.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο λαός αποφάσισε πως το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία και τον πολιτισμό της δεν τα χαρίζει ούτε επιτρέπει σε κανένα να τα χρησιμοποιεί . Ποτάμια αίματος χύθηκαν για να είμαστε εμείς οι Μακεδόνες σήμερα ελεύθεροι, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας ξεπουλάει…όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ  ΠΛΕΟΝ,  ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!   
 


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more