Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η αριστερή κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά θέλει να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας;




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Με το σύνθημα ΄΄Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα΄΄ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο  Σκύδρας, με πρωτοβουλία των Μελών και του Προέδρου της  ΄΄Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Πολιτιστικών  Συλλόγων Μακεδόνων΄΄.
Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο ακούστηκαν συνθήματα και ομιλίες για το αυτονόητο, την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.  Όλοι μαζί σαν μια γροθιά σ αυτή την προσπάθεια, πολίτες, εκκλησία, σύλλογοι, δήμαρχοι, περιφέρεια, για να ακουστεί πως, οι Μακεδόνες  εναντιώνονται  στην  παραχάραξη της ιστορίας και τη  παραχώρηση  του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος  Τάτσιος,  στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για το εθνικό συμφέρον από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη Μακεδονία. Ζήτησε απ όλους καλοπροαίρετη κριτική και  προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν σ αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία-όπως τη χαρακτήρισε- αφού δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ζήτησε τη δυναμική συμμετοχή όλων των Μακεδόνων στον κοινό αγώνα με υπογραφές, ώστε να καταλάβουν οι κυβερνόντες που θα διαπραγματευτούν πως, η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.  Ακόμα,  ζητήθηκαν αποφάσεις για το θέμα από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια  της Μακεδονίας και, από τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να ισχύσει το ψήφισμα του 1992
Οι ομιλούντες κάλεσαν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εκφραστούν ξεκάθαρα γύρω από το θέμα και να αφήσουν τη σκόπιμη διγλωσσία.
Υπάρχουν Βλάχοι στο κρατίδιο των Σκοπίων που υψώνουν την Ελληνική Σημαία σε εκδηλώσεις, ακόμα, υπάρχει σύλλογος Ελλήνων Μακεδόνων Καλλίπολης Θράκης. Όλα αυτά δεν πρέπει να τα προσπερνάμε, είναι σημαντικά και, θα έπρεπε η Ελληνική πολιτεία να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον.
Σ αυτή την εκδήλωση τοποθετήθηκαν ː εκπρόσωπος της Περιφέρειας η κ. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία, η δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, εκπρόσωπος του δήμου Αλμωπίας στη θέση του  δημάρχου που απουσίαζε ο κ. Χρήστος Γεωργίου, ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος,  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γιάννης Σαχινίδης, πρόεδροι  πολιτιστικών συλλόγων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, απλοί πολίτες και ο καθηγητής  σλαβολογίας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Κώστας Νιχωρίτης, του οποίου η ομιλία είναι χαρακτηριστική και εμπεριστατωμένη.
ΚΩΣΤΑΣ  ΝΙΧΩΡΙΤΗΣ ː Δήλωσε  Βοιωτός στην καταγωγή, τη σχέση με τη Μακεδονία την απέκτησε από το Άγιο Όρος, επειδή φοίτησε τα δύο τελευταία έτη στην Αθωνιάδα σχολή. Το έναυσμα να ασχοληθεί με τη σλαβολογία  είναι επειδή  υπήρχαν και  σλαβικά χειρόγραφα και  αρχεία στο Άγιο Όρος, ενώ δεν υπήρχαν ειδικοί  πάνω σ αυτά. Αποφοίτησε από τη Θεολογική σχολή της Σόφιας με υποτροφία από την εκκλησία, έκανε μάστερ και διδακτορικό στην παλαιοσλαβολογία, βίωσε από πρώτο χέρι και έχει άποψη. 
 Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κώστα Νιχωρίτη ː « Τα 2/3  του πληθυσμού της Ευρώπης έχουν εκπολιτιστεί από το έργο των Θεσσαλονικέων αδελφών,  Ελλήνων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Αν αυτό το κεφάλαιο το είχαν οι Αγγλοσάξονες δε θα το είχαν αφήσει ανεκμετάλλευτο.  Το έργο του Κυρίλλου και Μεθοδίου συνεχίστηκε επειδή ήταν καλοί δάσκαλοι και έβγαλαν καλούς μαθητές. Οι σταυροφορίες εξασθένησαν το Βυζάντιο, όπου στα εδάφη του εναλλάσσονταν Σέρβοι, Βούλγαροι, κά. Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδων ως το 1767 είχε ως επίσημη γλώσσα  την Ελληνική »…
« Μετά τον πόλεμο της Κριμαίας την Ελλάδα, πολιτικά,  την ανέβασαν στο άρμα των Αγγλοσαξόνων, έχασε η Ρωσία την πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος και οργάνωσεː α) τη βουλγαρική εξαρχία από την οποία έπαθε πολλά η Μακεδονία, β) το Μακεδονικό και γ) το εθνοφυλετικό στο Άγιο Όρος. Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο ένας Ρώσος της διασποράς ο Βλαντημίρ Μοσέ (η καταγωγή φαίνεται), εισήγαγε κενά δαιμόνια. Δηλ. τι έκανε; Το Ελληνικό χειρόγραφο όπου και να το βρεις το ονομάζεις Ελληνικό, αυτός άρχισε να το χαρακτηρίζει ανάλογα την περιοχή π.χ Μακεδονικό χειρόγραφο. Τους αφήσαμε τρεις γενεές να εκτραφούν για 60 χρόνια. Σημαντικό το έργο των Κυρίλλου και Μεθοδίου, αφού κατάφεραν να ανεβάσουν τους Σλάβους στο άρμα του Βυζαντινού  και  Ελληνικού πολιτισμού. Το έργο τους μας ενώνει »…« Στην πολιτική δεν υπάρχουν παραδοσιακοί φίλοι ή εχθροί. Όποιος δώσει το όνομα Μακεδονία με οποιονδήποτε τρόπο θα προξενήσει πρόβλημα στην Ελλάδα,  σημαίνει ότι δίνει γλώσσα, δίνει θρησκεία, δίνει παράδοση, δίνει και οντότητα. Είχαν τα αρχεία τους, τα πάντα στα Ελληνικά.  Δεν υπήρχε τέτοιος λαός, ο Τίτο  προξένησε το ζήτημα. Δεν έχει προοπτική αυτό το κράτος. Έχει 40% αλβανούς και μέχρι τώρα περίπου 150.000 είναι που πήραν βουλγαρικό διαβατήριο ».
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην παρέμβαση του δήλωσε ότι, πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι τοπικοί βουλευτές τη θέση τους δημόσια, όχι βάση των παρατάξεών τους, αλλά βάση της συνείδησής τους, για να ξέρει ο λαός τι ψηφίζει και ποιον να ψηφίσει.  Η πρότασή του είναι ː εάν οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα, να τους δοθεί μόνο με έναν όρο, η χώρα τους δίπλα στην Μακεδονία μας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ː Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΄΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ΄΄ ΕΙΝΑΙ ː ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.  ΔΩΣΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more