Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» στην Αριδαία


 
Την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας η «Έκθεση πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας».
Η Έκθεση οργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας.
Χαρακτηριστικό της έκθεσης ήταν η άρτια οργάνωση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επιδείκνυαν πειράματα Φυσικής και Χημείας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μικρών και των μεγάλων μαθητών αλλά και των επισκεπτών, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα καθώς και τη μαγεία και την ομορφιά των φυσικών επιστημών. Παράλληλα εξέθεσαν τις τεχνολογικές εργασίες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς – όπως θερμοκήπια, γερανούς, γέφυρες, οδικές σήραγγες, ποδήλατα, ρομπότ, ποδοσφαιρικά γήπεδα – αντλώντας θέματα από την καθημερινότητά τους, από την επιστήμη και από τα παιχνίδια τους. Στους πίνακες ανακοινώσεων εξέθεταν τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε η κάθε τάξη στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως: «Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους εφήβους», «Οι σχέσεις των νέων», «Ελεύθερος χρόνος των εφήβων».
Την Έκθεση παρακολούθησε και απόλαυσε πλήθος επισκεπτών, κυρίως μαθητές και μαθήτριες από τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, το ΕΠΑΛ και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Αριδαίας. Χαρά, ζωντάνια, ενθουσιασμός και πολύ φιλόξενο κλίμα επικρατούσαν κατά το διήμερο που διήρκεσε η Έκθεση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρήστος Χουρσόγλου, η Σχολική Σύμβουλος κ. Αντωνία Παπαδάκη και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς κ. Αβραάμ Παπαδόπουλο και κ. Ελένη Κωστίδου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και στη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας κ. Ασημούλα Μπέη για την παρότρυνση της πραγματοποίησης της εκδήλωσης και τη διάχυση της γνώσης, που παρήχθη στο σχολείο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στην ευρύτερη κοινωνία της Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more