Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Το … σκέφτεται ο Παράσχος Τσάνταλης για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας;



Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Αλμωπίας, αν και βρισκόμαστε ένα 15 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 που θα πάρουν παράταση για τον Οκτώμβριο του 2019 σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Σκουρλέτη.
Μπορεί να υπάρχουν κάποιες υποψηφιότητες που ήδη έχουν ακουστεί (Δ. Μπίνος, Δ. Πασόης, Σ. Χατζηδημητρίου, Χ. Μπάτσης), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην πορεία μέχρι τις κάλπες, δεν θα γίνουν ανακατατάξεις και δεν θα προκύψουν νέες υποψηφιότητες…
Μία υποψηφιότητα που αν προχωρήσει, θα αλλάξει πολλά από τα σημερινά δεδομένα, είναι αυτή τη του Παράσχου Τσάνταλη που είχε κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Εξαπλατάνου το 2006.
Ο Τσάνταλης έχει μία μεγάλη πορεία στα πολιτικά πράγματα της περιοχής, κατάγεται από τον Νερόμυλο της Δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου και ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στον σημερινό Δήμο της Αλμωπίας. Μάλιστα έχει σηκώσει ψηλά τη σημαία της διαφάνειας και έχει τρέψει πολλά ζητήματα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου αναφορικά με προφορικές αναθέσεις αλλά και χαλικοστρώσεις.
Επισήμως, ο ίδιος μπορεί να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά πληροφορίες της εφημερίδας Νέα της Αλμωπίας αναφέρουν ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο μία προοπτική Δημαρχιακής υποψηφιότητας στο Δήμο της Αλμωπίας!
Κάτι σίγουρο δεν υπάρχει, ούτε έχει ληφθεί καμία απόφαση. Και είναι δεδομένο ότι αν κάνει μία τέτοια κίνηση ο Τσάνταλης, θα την κάνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με μία ευρύτερη στήριξη στο πρόσωπό του, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής αλλά και με την αποσύνδεση των δημοτικών ψηφοδελτίων με τις εκλογές για τις τοπικές κοινότητες.
Αν δεν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, τότε δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει αυτή την ιδέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more