Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Άποψη Ανθο έκθεση Αριδαίας: Μια διοργάνωση που αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει…


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ανθοέκθεσης που διοργάνωσε η Δημοτική επιχείρηση Αλμωπίας στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας.  Αποτελεί κυρίαρχο γεγονός το ότι η αποτυχία της ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού.  Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο ντόρος από τις ανακοινώσεις και διάφορες φωτογραφίες ήταν μεγαλύτερος από την συμμετοχή εκθετών αλλά και επισκεπτών. Μάλιστα αν κάποιος ανατρέξει στις εικόνες της ανθοέκθεσης του Δήμου Σκύδρας όπου συμμετείχαν 125 εκθέτες αλλά και του Δήμου Έδεσσας όπου συμμετείχαν 85 εκθέτες, μπορεί κάλλιστα να πει ότι στην Αριδαία ήταν τρεις και ο κούκος…
Δικαιολογίες μπορεί να υπήρχαν πολλές. Καταρχήν ο άστατος καιρός. Μα και σε άλλες ανθοεκθέσεις ο καιρός δεν ήταν καλός αλλά η επιτυχία ήταν μεγάλη. Το μικρό ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται από το γεγονός ότι υπήρχαν 4 μόνο εκθέτες. Μια ατάκα ενός πολίτη ήταν φαρμακερή: Τη Πέμπτη στο παζάρι πιο πολλά λουλούδια υπήρχαν.

Έν κατακλείδι η διοργάνωση της ανθοέκθεσης φέτος ήταν μια παταγώδης αποτυχία και αν δεν αλλάξει ριζικά με την συμμετοχή δεκάδων εκθετών θα βουλιάξει ολοκληρωτικά.

Διοργανώσεις τέτοιου είδους θέλουν χρόνο ωρίμανσης και οργάνωσης που θα πρέπει να ξεκινά από την επομένη της ολοκλήρωσης τους. Αν ανατρέξουμε στην διαύγεια θα δούμε ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την διοργάνωση της ανθοέκθεσης πάρθηκε στις 30 Απριλίου, δηλαδή 25 μέρες πριν την διοργάνωση και με εξουσιοδότηση του Προέδρου για τα περεταίρω.

Είναι κρίμα και άδικο στο βωμό των επικοινωνιακών παιχνιδιών και της ανάγκης να εμφανιστεί έργο εκεί που δεν μπορεί να γίνει, να ξοδεύονται χρήματα της επιχείρησης και του λαού της Αλμωπίας για τέτοιου είδους αποτυχημένες εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση ας γίνει μάθημα στους αρμόδιους να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να αναβαθμίσουν την ανθοέκθεση. Αν δεν υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις ή η διάθεση καλύτερη να την καταργήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more