Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Μεθοδεύεται η λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας;



Πολύ κοντά στο οριστικό λουκέτο βρίσκεται η ΔΕΥΑ Αλμωπίας καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι πλέον έχει παρθεί η πολιτική απόφαση να τεθεί προς λύση και εκκαθάριση καθώς πλέον οι υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες και οι εισπράξεις σχεδόν μηδαμινές. Βέβαια υπάρχουν και τα κρούσματα κακοδιαχείρισης των προηγούμενων ετών που χρέος της τωρινής διοίκησης είναι να τα αποκαλύψει και να μην τα βάλει και αυτή κάτω από το χαλάκι της συγκάλυψης. Άλλωστε η λύση αυτή που προτείνεται σαφώς και αποτελεί άφεση αμαρτιών όλων αυτών των ζητημάτων που βρίσκονται στην πόρτα της εισαγγελίας ή και την έχουν διαβεί. Οι πολίτες της Αλμωπίας επιβάλλεται να μάθουν την πάσα ευθύνη που έχουν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις και να πληροφορηθούν τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης και κακοδιοίκησης. Πότε άραγε οι πολίτες θα μάθουν το ακριβές χρέος της επιχείρησης αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις πόσο χρέος άφηναν; Πότε θα μάθουν οι πολίτες αν υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές που χρωστούν στην επιχείρηση χιλιάδες ευρώ και ενώ έχουν δεν πληρώνουν; Θα έπρεπε αντί να μεθοδεύονται μεσοβέζικές λύσεις, να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν το έλλειμμα το οποίο έχει ξεφύγει. Πάντως ο δρόμος για την λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης δεν είναι σε καμιά περίπτωση στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) λύονται με απόφαση του οικείου Δήμου η οποία λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/4 του συνόλου των μελών τους και πράξη του Συντονιστή ή του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τη λύση της επιχείρησης ακολουθεί η εκκαθάριση αυτής. Μετά την εκκαθάριση της επιχείρησης, όσα περιουσιακά στοιχεία απομένουν περιέρχονται στο Δήμο που την είχε συστήσει.

Η εκκαθάριση διενεργείται από ορκωτούς ελεγκτές που ορίζονται από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 18 του ν. 1069/1980. Δηλαδή στον Δήμο Αλμωπίας χρειάζονται 21 Δημοτικοί σύμβουλοι και σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτός ο αριθμός. Φυσικά κάθε υποχρέωση της επιχείρησης μεταβιβάζεται προς πληρωμή στον Δήμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more