Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Ο δήμαρχος Αλμωπίας  κ. Δημήτριος Μπίνος, κατά τη διάρκεια εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την άρδευση, τοποθετήθηκε σχετικά με τις προδοτικές  για τον Ελληνισμό  υπογραφές της κυβέρνησης με τα Σκόπια στις  Πρέσπες και δικαιολόγησε την απουσία του στις  εκδηλώσεις αντίδρασης   που πραγματοποιήθηκαν σε Βίγλα και Πισοδέρι.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως : Είμαστε εξαρτημένοι   οικονομικά σε συμφέροντα  της Ευρώπης και γι αυτό το λόγο πιέζουν για να βρεθεί λύση- που κανείς δεν είναι αντίθετος- όχι όμως  ξεπουλώντας την Ελληνική ιστορία. Αυτοί  που δεν μπόρεσαν να πάνε δε σημαίνει πως δεν αγαπούν αυτόν τον τόπο.  Η κυβέρνηση βιάστηκε, το πρόβλημα ήταν της γείτονας χώρας, είχαμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε. Ο λαός διαφώνησε  και διαμαρτυρήθηκε. Ο καθένας κρίνεται, δε θέλω να ακούγονται φωνές μειοδοσίας, δε δέχομαι τις κατηγορίες για όλους τους δημότες που δεν μπόρεσαν να πάνε. Θεωρώ πως  και  όλοι αυτοί που δεν πήγαμε είμαστε Μακεδόνες Έλληνες.
Και συνέχισε ο κ. Μπίνος : Τα ξένα συμφέροντα άρχισαν να παρουσιάζουν την Μακεδονία ως μια ανεξάρτητη περιοχή. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η  Ελληνική ιστορία έχει καταγράψει ανθρώπους που  πεινασμένοι αγωνίστηκαν .  Όλα αυτά που έγιναν  μας ενόχλησαν, η ψυχή δε νικιέται και η ευθύνη είναι στην κυβέρνηση ,  έρχεται η ώρα της ευθύνης για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.  Δε θα κατηγορήσω κανένα ότι δεν αγαπάει την πατρίδα.  Τα λόγια τα μεγάλα δε φτάνουν, χρειάζεται να αποδειχτούν πράγματα και αυτά ο χρόνος θα τα φέρει. Πρέπει να περπατήσουμε ενωμένοι.
Επίσης, ο κ. Μπίνος πρότεινε στον πρόεδρο του Δ.Σ    ψήφισμα και να τοποθετηθεί βιβλίο υπογραφών για τους πολίτες. Τόνισε πως  θέλει να βρεθεί λύση με εθνική υπερηφάνεια. Και τελειώνοντας πρότεινε : « Ας αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που μας διοικούν και τα ξένα συμφέροντα ».

Υπάρχει το ψήφισμα,  η τοπική αυτοδιοίκηση όλο αυτό το διάστημα στάθηκε ψηλά, και η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ. Θα πρέπει ο αγώνας να συνεχιστεί χωρίς ακρότητες αλλά με σεβασμό στις υπέρτατες αξίες  και την αγάπη για την πατρίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου