Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναβαθμίζεται το Κανναβουργείο της Έδεσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Την αποκατάσταση και ανάδειξη 12 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και  το Κανναβουργείο της Έδεσσας  , με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα πρώτα έργα  που εντάσσονται στη δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), με  απόφαση την οποία υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αυξήθηκε στα 90 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Δήμων για την ανάδειξη και επανάχρηση παλιών κτιρίων.  
Για τα νέα έργα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Βασικό ζητούμενο είναι η αξιοποίηση του σημαντικού κτιριακού αποθέματος των Δήμων και η λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών οικονομιών. Αδρανή, εμβληματικά κτίρια γίνονται εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σε συνεργασία με τους Δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση έργων που αναδεικνύουν και μετατρέπουν ανενεργά κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε ζωντανά κύτταρα των πόλεων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more