Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Το βέτο του Βουκουρεστίου από σήμερα παύει να υπάρχει
Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης *

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα προσβολής της ιστορίας μας, απαξίωσης του πολιτεύματός μας, εμπαιγμού και κοροϊδίας των Ελλήνων πολιτών. Ημέρα αυτή σηματοδοτεί την υπαναχώρηση από τη συμφωνία του Βουκουρεστίου, ενός κεκτημένου που επί 27 χρόνια αποτελούσε την εθνική μας γραμμή. 

Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Μια απαράδεκτη εξέλιξη που θρέφει τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού και τον ενισχύει.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία του Βουκουρεστίου, δεν μπορούν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις του κράτους των Σκοπίων με ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν δεν έχει υπάρξει πρώτα συμφωνία με την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, φαίνεται πως βιάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.

Η ετερόκλητη «ομάδα κρούσης» των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ προσυπογράφει την εκχώρηση του όρου Μακεδονία στο κράτος των Σκοπιών, ανασταίνοντας επικίνδυνες αναθεωρητικές ιδεολογικές αναφορές και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για αποσταθεροποιητικές τάσεις στην περιοχή.

Χορεύοντας στις στάχτες του βέτο του Βουκουρεστίου, μιας ιστορικής εθνικής νίκης  δημιουργούν και καθιερώνουν τετελεσμένα διεθνώς, βάσει μιας μετέωρης συμφωνίας που δεν έχει κυρωθεί στην Ελλάδα και η Ν.Δ. θα καταψηφίσει.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παραδώσει αυτά που ποτέ δεν υποστήριξε, δεν τίμησε, δεν πίστεψε. Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία, πόσο μάλλον μια ιστορία τόσο πλούσια, μια ιστορία βγαλμένη από πραγματικούς αγώνες και αιματηρές  διεκδικήσεις για υψηλά ιδανικά.

Η σημερινή ημέρα θα μείνει στη ιστορία ως μνημείο του πολιτικού κυνισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν διστάζουν να θυσιάσουν εθνικές κατακτήσεις για χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων.

Οι κύριοι της Κυβέρνησης φέρουν βαριά την ευθύνη των όσων σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα και σύντομα θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.


Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου